Instructieboekje, auto handleidingen

Elektrisch bedienbare ruiten

WAARSCHUWING

Laat kinderen niet zonder toezicht in uw auto achter en laat hen niet met de elektrische ruitbediening spelen. Als u deze instructie negeert, kan dat verwondingen tot gevolg hebben.

Controleer bij het sluiten van de elektrisch bediende ruiten of de ruiten vrij van obstakels zijn en of kinderen en huisdieren zich niet in de nabijheid van de ruitopeningen bevinden.

N.B.:  De bediening van de ruit kan stoppen of vertragen wanneer het accupeil laag is en de motor opnieuw wordt gestart. De werking wordt hervat nadat de motor is gestart.

Elektrisch bedienbare ruiten

N.B.:  U kunt een pulserend geluid horen als er slechts één ruit geopend is.Open de tegenoverliggende ruit een stukje om het geluid te verminderen.

Druk op de schakelaar om de ruit te openen.

Til de schakelaar op om de ruit te sluiten.

Ruiten volledig openen met één druk op de knop

Druk de schakelaar volledig in en laat deze weer los. Druk de toets opnieuw in of trek hem omhoog om de ruit te stoppen.

Ruiten volledig sluiten met één druk op de knop

Til de schakelaar volledig op en laat deze weer los. Druk de schakelaar opnieuw in of trek deze omhoog om de ruit te stoppen.

Volledig sluiten met één druk op de knop resetten

Start de motor.
  1. Houd de ruitbedieningsschakelaar omhoog totdat de portierruit helemaal dicht is. Blijf de schakelaar nog enkele seconden indrukken nadat de ruit dicht is.
  1. Laat de ruitschakelaar los.
  1. Houd de ruitschakelaar ingedrukt tot de portierruit volledig is geopend.
  1. Laat de ruitschakelaar los.
  1. Trek de ruitschakelaar omhoog en houd hem in deze stand tot de ruit volledig is gesloten.
  1. Test dat de ruit goed werkt door de functies One-Touch Up en One-Touch Down uit te voeren.

LESEN SIE MEHR:

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Ruiten en spiegels

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Inklembeveiliging

De ruit stopt automatisch tijdens het sluiten. De ruit wordt een stukje geopend indien er een obstakel in de weg zit. De inklembeveiliging omzeilenWAARSCHUWING Als u de inklembeveiliging omzeilt, wordt de ruit niet geopend wanneer een obstakel wordt geregistreerd. Wees voorzichtig wanneer u de ruiten sluit, om schade aan de auto of letsel te voorkomen.

 KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Controlelampje storing TPMS (bandenspanningscontrolesysteem)

Controlelampje storing TPMS (bandenspanningscont rolesysteem) Het controlelampje storing TPMS gaat branden nadat het ongeveer 1 minuut heeft geknipperd wanneer er een probleem aanwezig is in het bandenspanningscontrolesysteem Laat in dat geval het systeem nakijken door een professionele werkplaats om achter de oorzaak van het probleem te komen. Kia raadt aan om een officiële Kia dealer/servicepartner te bezoeken.