Instructieboekje, auto handleidingen

Elektrisch bedienbare ruiten

Openen en sluiten

De elektrisch bedienbare ruiten kunnen worden geopend en gesloten met behulp van de schakelaars.

Door de schakelaar te bedienen bewegen de ruiten als volgt:

  1. Sluiten
  2. One-touch sluiten*
  3. Openen
  4. One-touch openen*

*: De ruit stopt in een tussenstand door de schakelaar in de andere richting te bewegen.

Openen en sluiten van de ruiten en het schuifdak

Blokkeerschakelaar ruitbediening

Druk de schakelaar in om de schakelaars voor de ruiten van de passagiers te blokkeren.

Het controlelampje gaat branden.

Gebruik deze schakelaar om te voorkomen dat kinderen per ongeluk een passagiersruit openen of sluiten.

Openen en sluiten van de ruiten en het schuifdak

■ De elektrisch bedienbare ruiten kunnen bediend worden als Het contact AAN staat.

■ Bedienen van de elektrisch bedienbare ruiten nadat het hybridesysteem is uitgeschakeld Nadat het contact in stand ACC of UIT is gezet, kunnen de elektrisch bedienbare ruiten nog gedurende ongeveer 45 seconden worden bediend. Ze kunnen echter niet meer worden bediend zodra een van de voorportieren is geopend.

■ Klembeveiliging Als tijdens het sluiten van de ruit een object bekneld raakt tussen de ruit en het ruitframe, stopt de beweging van de ruit en wordt de ruit weer iets geopend.

■ Knelbeveiliging Als tijdens het openen van de ruit een object bekneld raakt tussen het portier en de ruit, stopt de beweging van de ruit.

■ Als de ruit niet kan worden geopend of gesloten Wanneer de klembeveiliging of de knelbeveiliging niet goed werkt en de portierruit niet kan worden geopend of gesloten, voer dan de onderstaande handelingen uit met de schakelaar van de ruitbediening van dat portier.

  • Breng de auto tot stilstand. Zorg ervoor dat het contact AAN staat en bedien de schakelaar van de ruitbediening continu in de one-touch sluitpositie of de one-touch openpositie binnen 4 seconden nadat de klembeveiliging of knelbeveiliging werd geactiveerd, zodat de portierruit kan worden geopend en gesloten.
  • Als de portierruit ook na het uitvoeren van bovenstaande handelingen niet kan worden geopend of gesloten, voer dan de onderstaande procedure uit voor initialisatie van de functie.

1. Zet het contact AAN.

2. Houd de schakelaar voor de ruitbediening omhoog getrokken in de one-touch sluitpositie en sluit de portierruit volledig.

3. Laat de schakelaar voor de ruitbediening even los en houd vervolgens de schakelaar gedurende ten minste ongeveer 6 seconden in de one-touch sluitpositie.

4. Houd de schakelaar van de ruitbediening ingedrukt in de one-touch openpositie.

Blijf de schakelaar, nadat de portierruit volledig is geopend, nog eens ten minste 1 seconde in die positie vasthouden.

5. Laat de schakelaar voor de ruitbediening even los en houd vervolgens de schakelaar gedurende ten minste ongeveer 4 seconden in de one-touch openpositie.

6. Houd de schakelaar voor de ruitbediening nogmaals omhoog getrokken in de onetouch sluitpositie. Blijf de schakelaar, nadat de portierruit volledig is gesloten, nog eens ten minste 1 seconde in die positie vasthouden.

Herhaal de procedure vanaf het begin als u de schakelaar hebt losgelaten terwijl de ruit nog in beweging was.

Als de ruit in de tegengestelde richting beweegt en niet volledig kan worden gesloten of geopend, laat dan de auto nakijken door een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■ Aan portierslot gekoppelde werking ruiten

  • De elektrisch bedienbare ruiten kunnen worden geopend en gesloten met behulp van de mechanische sleutel.*
  • De elektrisch bedienbare ruiten kunnen worden geopend en gesloten met behulp van de afstandsbediening.*

*: Deze instellingen moeten aan de persoonlijke voorkeur worden aangepast door een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■ Als de 12V-accu wordt losgekoppeld De blokkeerschakelaar voor de ruitbediening wordt uitgeschakeld. Druk indien nodig na het aansluiten van de 12V-accu op de blokkeerschakelaar voor de ruitbediening.

■Waarschuwingszoemer bij geopende elektrisch bedienbare ruiten De zoemer klinkt en er verschijnt een melding op het multi-informatiedisplay op het dashboard wanneer het contact UIT staat en u het bestuurdersportier opent terwijl de elektrisch bedienbare ruiten geopend zijn.

■ Persoonlijke voorkeursinstellingen Bepaalde instellingen (bijvoorbeeld de koppeling aan de portiervergrendeling) kunnen worden gewijzigd.

WAARSCHUWING Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Het niet in acht nemen van de voorzorgsmaatregelen kan ernstig letsel tot gevolg hebben.

Sluiten van de ruiten

  • De bestuurder is verantwoordelijk voor de bediening van de elektrisch bedienbare ruiten, ook voor die van de passagiers. Laat, om onbedoelde bediening, met name door kinderen, te voorkomen, de elektrisch bedienbare ruiten niet door kinderen bedienen. Het kan gebeuren dat een lichaamsdeel van een kind of een andere passagier klem komt te zitten tussen de elektrisch bedienbare ruit. Wanneer er een kind in de auto zit, verdient het aanbeveling om de blokkeerschakelaar voor de ruitbediening te gebruiken.
  • Controleer of geen van de inzittenden een lichaamsdeel naar buiten steekt dat bekneld zou kunnen raken als de ruiten bediend worden.
  • Wanneer de elektrisch bedienbare ruiten worden bediend met de afstandsbediening of mechanische sleutel, bedien dan de elektrisch bedienbare ruit nadat u hebt gecontroleerd of er geen risico is dat een passagier met een lichaamsdeel bekneld kan raken tussen de ruit. Laat kinderen de ruit niet bedienen via de afstandsbediening of mechanische sleutel. Het kan gebeuren dat een lichaamsdeel van een kind of een andere passagier klem komt te zitten door het bedienen van de elektrisch bedienbare ruit.
  • Wanneer u uit de auto stapt, zet dan het contact UIT en neem de sleutel en het kind met u mee. Anders kan het kind de auto mogelijk onbedoeld, uit kattenkwaad, enz.bedienen, wat tot een ongeval kan leiden.

Klembeveiliging

  • Gebruik geen lichaamsdelen om de klembeveiliging opzettelijk te activeren.
  • De klembeveiliging werkt mogelijk niet als iets klem komt te zitten als de ruit bijna volledig gesloten is. Zorg ervoor dat er geen lichaamsdelen klem komen te zitten tussen de ruit.

Knelbeveiliging

  • Steek geen lichaamsdelen of kledingstukken in de opening om te proberen of de knelbeveiliging werkt.
  • De knelbeveiliging werkt mogelijk niet als iets bekneld raakt op het moment dat de ruit bijna volledig geopend is. Zorg ervoor dat er geen lichaamsdelen of kledingstukken klem komen te zitten tussen de ruit.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Openen en sluiten van de ruiten en het schuifdak

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Schuifdak

    Het schuifdak kan met behulp van de schakelaars in de dakconsole open en dicht worden geschoven en naar boven en beneden worden gekanteld. Openen en sluiten Opent het schuifdak*.

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Als een storing in het SCR-systeem wordt gesignaleerd

    Er wordt automatisch een startblokkeringssysteem geactiveerd als meer dan 1100 km is gereden nadat de storing in het SCR-systeem is gesignaleerd. Laat het systeem zo snel mogelijk controleren door het PEUGEOT-netwerk of door een gekwalificeerde werkplaats.