Instructieboekje, auto handleidingen

Handmatig bediende achterklep

WAARSCHUWING

Het is heel gevaarlijk om in de bagageruimte of laadbak van een auto mee te rijden. Bij een aanrijding is het risico op ernstige verwondingen of overlijden groter voor personen die in de bagageruimte of de laadbak meerijden. Laat niemand op een plek in uw auto zonder stoelen en veiligheidsgordels meerijden. Zorg ervoor dat iedereen in uw auto op een stoel zit en op een correcte manier een veiligheidsgordel draagt. Wanneer deze waarschuwing niet wordt opgevolgd, kan dit ernstige of dodelijke verwondingen tot gevolg hebben.

Zorg dat u de achterklep volledig sluit om te voorkomen dat uitlaatgassen de auto binnendringen. Als u de achterklep niet volledig kunt sluiten, open dan de luchtroosters of de ruiten, zodat verse lucht in uw voertuig kan stromen. Als u deze instructie negeert, kan dat letsel of de dood tot gevolg hebben.

Zorg dat u de achterklep volledig sluit om te voorkomen dat passagiers en bagage eruit vallen. Als u deze instructie negeert, kan dat letsel of de dood tot gevolg hebben.

N.B.:  Zorg in een garage of andere afgesloten ruimte dat u de achterklep voorzichtig opent of sluit om schade aan de achterklep te voorkomen.

N.B.:  Hang niets aan de ruit of de achterklep (bijvoorbeeld een fietsenrek). Dit kan de achterklep en onderdelen hiervan beschadigen.

N.B.:  Laat de achterklep tijdens het rijden niet open. Dit kan de achterklep en onderdelen hiervan beschadigen.

Achterklep openen

Achterklep handmatig openen

Achterklep handmatig openen

  1. Druk op de knop in de handgreep van de achterklep.
  1. Trek de achterklep omhoog.
Afstandsbediening

Missing Image  Druk tweemaal binnen enkele seconden om de achterklep te ontgrendelen.

Achterklep sluiten

Achterklep sluiten

Binnen aan de achterklep zit een handgreep om de klep te sluiten.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Achterklep

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Elektrisch bedienbare achterklep

    WAARSCHUWINGHet is heel gevaarlijk om in de bagageruimte of laadbak van een auto mee te rijden. Bij een aanrijding is het risico op ernstige verwondingen of overlijden groter voor personen die in de bagageruimte of de laadbak meerijden. Laat niemand op een plek in uw auto zonder stoelen en veiligheidsgordels meerijden. Zorg ervoor dat iedereen in uw auto op een stoel zit en op een correcte manier een veiligheidsgordel draagt. Wanneer deze waarschuwing niet wordt opgevolgd, kan dit ernstige of dodelijke verwondingen tot gevolg hebben. Zorg dat u de achterklep volledig sluit om te voorkomen dat uitlaatgassen de auto binnendringen. Als u de achterklep niet volledig kunt sluiten, open dan de luchtroosters of de ruiten, zodat verse lucht in uw voertuig kan stromen. Als u deze instructie negeert, kan dat letsel of de dood tot gevolg hebben.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Als de auto een lekke band heeft (auto's met een bandenreparatieset)

    Uw auto is niet uitgerust met een reservewiel, maar wel met een bandenreparatieset. Een lekke band met perforatieschade door een spijker of schroef kan voorlopig worden gerepareerd met de bandenreparatieset. WAARSCHUWING