Instructieboekje, auto handleidingen

Handmatige klimaatregeling

Handmatige klimaatregeling 

  1. Snelheidsregeling ventilator.
  2. A/C.
  3. Aan/uit.
  4. Verwarmde achterruit.
  5. Temperatuurregeling.
  6. MAX ontdooien.
  7. MAX airco.
  8. Luchtverdelingsregeling.
  9. Stoelverwarming.
  10. Luchtrecirculatie.
  11. Controlelamp ventilatorsnelheid.

Snelheidsregeling ventilator

Regelt de hoeveelheid lucht die in de auto circuleert.

Airco

Druk op de knop om de airconditioning in of uit te schakelen. Gebruik airconditioning met luchtrecirculatie voor betere koelprestaties en meer efficiëntie.

N.B.:  In bepaalde omstandigheden (bijvoorbeeld bij maximaal ontdooien) kan de aircocompressor blijven werken, zelfs als u de airconditioning uitschakelt.

Aan/uit

Druk hierop om het systeem in of uit te schakelen. Wanneer het systeem uitgeschakeld is, kan er geen buitenlucht in de auto komen.

Verwarmde achterruit

Druk hierop om de verwarmde achterruit in of uit te schakelen.

Temperatuurregeling

Past de temperatuur aan van de lucht die in uw auto wordt verdeeld.

Max. ontdooien

Druk hierop om ontdooien in te schakelen. De instellingen aan de linker- en rechterzijde worden op HOOG gezet, door de luchtroosters van de voorruit stroomt lucht en de ventilator wordt op de hoogste snelheid gezet. U kunt deze instelling ook gebruiken om de voorruit te ontwasemen of van een dun laagje ijs te ontdoen. De verwarmde achterruit wordt ook ingeschakeld wanneer u maximaal ontdooien selecteert.

N.B.:  Om te voorkomen dat de ruiten beslaan, kunt u luchtrecirculatie niet selecteren als maximaal ontdooien is ingeschakeld.

Max airco

Druk hierop voor maximale koeling. De instellingen aan de linker- en rechterzijde worden op LAAG gezet, door de luchtroosters van het dashboard stroomt gerecirculeerde lucht, de airconditioning wordt ingeschakeld en de ventilator wordt op de hoogste snelheid gezet.

Luchtverdelingsregeling

Druk op de schakelaar om de luchtstroom van de luchtroosters voor de voorruit, het dashboard of de beenruimte in of uit te schakelen. U kunt lucht verdelen via elke combinatie van deze luchtroosters.

Stoelverwarming

Druk hierop om door de verschillende verwarmingsinstellingen te gaan of om deze uit te zetten.

Luchtrecirculatie

Druk hierop om te wisselen tussen buitenlucht en luchtrecirculatie. De lucht in het passagierscompartiment wordt gerecirculeerd. Hierdoor kan het koelen van het interieur minder lang duren (wanneer dit samen met A/C wordt gebruikt) en kunnen ongewenste geuren van buiten verminderd worden.

N.B.:  Luchtrecirculatie kan worden uitgeschakeld (of de inschakeling ervan kan geblokkeerd worden) in alle luchtstroomstanden behalve MAX airco, om te voorkomen dat de ruiten beslaan. Recirculatie kan ook worden in- en uitgeschakeld in diverse combinaties van luchtverdeling bij warm weer, om efficiënter te koelen.

Controlelamp ventilatorsnelheid

Gaat branden om de ventilatorsnelheid aan te duiden.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Klimaatregeling

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Automatische klimaatregeling - Auto's met: Sony audiosysteem

    N.B.:  U kunt de temperatuureenheden wisselen tussen Fahrenheit en Celsius. Zie uw SYNC-informatie.   A/C. MAX A/C of verwarmde voorruit. Luchtrecirculatie. Aan/uit. Temperatuurregeling rechts. Stoelen met klimaatregeling. Stoelverwarming. Snelheidsregeling ventilator. Temperatuurregeling links. Verwarmde achterruit. Ontdooien. MAX ontdooien. AUTOMATISCH.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Adaptieve cruise control gebruiken

    WAARSCHUWINGLet altijd goed op veranderende omstandigheden op de weg als u de adaptieve snelheidsregeling gebruikt. Het systeem vormt geen vervanging voor aandachtig rijden. Als u niet op de weg let, kan dit leiden tot een botsing of ernstig of fataal letsel. Gebruik de adaptieve snelheidsregeling niet wanneer u de snelweg oprijdt of verlaat, op wegen met kruispunten of rotondes of andere weggebruikers dan voertuigen of op bochtige, gladde, onverharde wegen of steile hellingen.