Instructieboekje, auto handleidingen

Informatie elektrisch voertuig

Krachtoverbrenging

Missing Image  Informatie over het stroomverbruik van uw hybride auto is beschikbaar via het gedeelte Apps van het aanraakscherm.

Informatie elektrisch voertuig  

Aanduiding  Item  Omschrijving 
Vermogen Dit wijst erop welke modus actief is in het voertuigsysteem. 
Menu-item  Actie en omschrijving 
Status: hybride aandrijving De elektromotor en de benzinemotor drijven de auto aan. 
Status: Hoogvoltage-accu wordt opgeladen Het hybride systeem slaat vermogen op in de hoogspanningsaccu. 
Status: inactief De auto staat stil of deelt erg weinig vermogen tussen de onderdelen van het elektrische systeem. 
Status: elektrische aandrijving De auto rijdt in elektrische modus (het vermogen komt van de elektromotor). In deze modus is de benzinemotor uitgeschakeld. 
Stroom van motor naar wielen  Toont de richting van de stroom tussen de wielen en de elektromotor. 
Elektr. motor Stelt de hybride elektromotor voor. Hoe hoger het motorvermogen, des te groter de cirkel rond dit knooppunt zal zijn. Wanneer de auto klaar is voor vertrek, gaat het motorknooppunt branden. 
Stroom accu naar motor  1  Geeft de richting van de stroom tussen de hoogspanningsaccu en de elektromotor weer. Een stroom naar de motor toe wijst erop dat de accu vermogen levert om de auto aan te drijven (de accu wordt ontladen). Een stroom naar de accu toe wijst erop dat de elektromotor stroom levert aan de accu (de accu wordt opgeladen). 
Overig 2  Omvat alle stroomverbruik van de accessoires met laagspanning, zoals de ventilator voor klimaatregeling, koplampen en stoelverwarming. Hoe hoger het stroomverbruik van deze accessoires, des te groter de cirkel rond het knooppunt zal zijn. Dit knooppunt gaat branden telkens wanneer de auto is ingeschakeld aangezien er steeds een minimum aan energie wordt verbruikt. 
Temperatuurregeling 2,3  Omvat het stroomverbruik van de hoogspanningscomponenten voor klimaatregeling, zoals de elektrische aircocompressor. Hoe hoger het stroomverbruik van deze componenten, des te groter de cirkel rond dit knooppunt zal zijn. 
Accu Stelt uw hoogspanningsaccu voor. Er brandt een cirkel rond het knooppunt wanneer de hoogspanningsaccu vermogen ontvangt van regeneratief remmen of opladen via de motor. Hoe hoger de stroom naar de hoogspanningsaccu, des te groter de cirkel rond dit knooppunt zal zijn. 
Brandst. Stelt de brandstoftank in de auto voor. 
Stroom brandstof naar motor  Toont de stroom van de brandstoftank naar de motor wanneer de motor draait en brandstof verbruikt (soms draait de motor maar verbruikt deze geen brandstof). Wanneer de motor draait, maar geen brandstof verbruikt, is het motorknooppunt actief, maar is het brandstofpad uit. Een voorbeeld hiervan is wanneer u het gaspedaal niet intrapt en de auto tegen een hoge snelheid rijdt. 
Motor aan wegens: Geeft u de reden(en) waarom de benzinemotor draait. Wanneer de benzinemotor is uitgeschakeld, verschijnt deze weergave niet. De redenen voor Motor draait omwille van worden weergegeven door het systeem in een tabel na deze lijst. 
Stroom van motor naar motor  Toont de richting van de stroom tussen de motor en de elektromotor. De richting wijst erop dat de motor stroom levert aan het elektrisch hoogspanningssysteem of dat het elektrisch hoogspanningssysteem vermogen levert om de motor te regelen of te starten. 
Motor Geeft de benzinemotor weer. Dit gaat alleen branden wanneer de benzinemotor is ingeschakeld. Hoe hoger het motorvermogen, des te groter de cirkel rond dit knooppunt zal zijn. 
Stroom van motor naar wielen  Toont de richting van de stroom tussen de motor en de wielen. 
Aandrijv. Geeft het vermogen naar de wielen weer. Hoe hoger het wielvermogen, des te groter de cirkel rond dit knooppunt zal zijn. Wanneer de motor is uitgeschakeld, wordt het aandrijfvermogen in het blauw weergegeven. Wanneer de motor is ingeschakeld, wordt het aandrijfvermogen in het grijs weergegeven. 

1De stroom van accu naar motor omvat het accuvermogen dat de auto gebruikt voor aandrijving. Dit omvat niet de energie die de auto gebruikt voor accessoires (zoals airconditioning, koplampen en radio). Dit scherm geeft verbruik van accessoires en klimaatregeling apart weer.

2Accessoires geeft de elektriciteitsvraag van de accessoiresystemen van uw auto aan. Accessoires verbruiken vermogen maar dragen er niet toe bij dat de auto rijdt. De stroom geeft het stroomverbruik van het klimaatregelsysteem en de andere accessoires apart aan.

3Het klimaatregelsysteem kan bepalen dat er airco nodig is, zelfs wanneer u dit uitschakelt. In dit geval kunt u wat vermogen van de klimaatregeling zien wanneer de airco uit is.

Motor aan omwille van 
Verwarmingsinstelling De motor draait omwille van de verwarmingsinstelling. Beperk de verwarmingsinstelling of zet de verwarming uit om terug naar elektrische modus te gaan. 
Hoge snelheid De motor draait omdat de rijsnelheid het niveau voor werking van de elektrische modus overschrijdt. Beperk de snelheid om terug naar elektrische modus te gaan. 
Aandrijfvermogen De motor draait wanneer druk wordt uitgeoefend op het gaspedaal of de snelheidsregeling wordt ingeschakeld. Beperk de druk op het gaspedaal of schakel de snelheidsregeling uit om terug naar volledige elektrische modus te gaan. 
Vrijstand De motor draait omdat de auto in de neutrale versnelling staat. Schakel uit de neutrale versnelling om terug naar elektrische modus te gaan. 
Lage versnelling De motor draait omdat de auto in een lage versnelling staat. Schakel uit de lage versnelling om terug naar elektrische modus te gaan. 
Accu laadt op De motor draait om de hoogspanningsaccu op te laden. De auto gaat terug naar elektrische modus wanneer de accu is opgeladen. 
Normale bediening De motor draait om de werking van de auto te optimaliseren. De auto gaat terug naar elektrische modus wanneer dat mogelijk is. 
Remmen op motor actief De motor draait om extra remkracht aan de motorregeling te bieden. Dit kan gebeuren wanneer u de bergremfunctie inschakelt, wanneer de snelheidsregeling is ingeschakeld of wanneer u met uw voet niet op het gaspedaal rijdt. Als u de bergremfunctie of snelheidsregeling uitschakelt, kan de auto terugkeren naar volledige elektrische modus. 

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Routegeleiding

      Afslagindicator. Druk hierop om de laatste gesproken instructie te beluisteren. Bijzondere locatie (POI). Geschatte aankomsttijd, afstand tot bestemming of tijd tot bestemming. Huidige weg. Navigatie-instructies dempen.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Apps

    N.B.:  Ga voor meer informatie over de beschikbare apps naar de regionale website van Ford.Wanneer u een app voor het eerst start via het systeem, wordt u mogelijk gevraagd om bepaalde toestemmingen te verlenen. U kunt de verleende toestemmingen op elk moment bekijken en wijzigen, mits uw auto niet in beweging is. N.B.:  We raden aan dat u uw databundel controleert voordat u uw apps via het systeem gebruikt. Mogelijk leidt het gebruik ervan tot extra kosten.

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Instellen van de openingshoogte

    De maximale openingshoogte van de achterklep kan worden opgeslagen (laag plafond, ...). Deze hoogte kan in twee stappen worden opgeslagen door meerdere keren op de knop C te drukken: als tijdens het openen, op het moment dat de achterklep de gewenste stand heeft bereikt, de knop wordt ingedrukt, blijft de achterklep in de desbetreffende stand staan, als de knop nogmaals wordt ingedrukt, wordt de stand van de achterklep opgeslagen. Dit wordt bevestigd door een geluidssignaal.