Instructieboekje, auto handleidingen

Inschakelen van het grootlicht

  1. Druk bij ingeschakelde koplampen de hendel van u af om het grootlicht in te schakelen.

    Door de hendel weer in de middenstand te zetten, wordt het grootlicht weer uitgeschakeld.

  2. Trek de hendel naar u toe en laat deze meteen weer los om één keer met het grootlicht te knipperen.

    U kunt lichtsignalen geven met de koplampen in- of uitgeschakeld.

Bedienen van verlichting en ruitenwissers

Follow Me Home-systeem

Dankzij dit systeem kunnen de koplampen en de parkeerlichten vóór gedurende 30 seconden worden ingeschakeld wanneer het contact UIT staat.

Trek nadat u het contact UIT hebt gezet de hendel naar u toe en laat hem los terwijl de lichtschakelaar in de stand of staat.

Trek de hendel naar u toe en laat hem weer los om de verlichting uit te schakelen.

Bedienen van verlichting en ruitenwissers

Dagrijverlichting Om uw auto overdag beter zichtbaar te maken voor andere weggebruikers, wordt de dagrijverlichting automatisch ingeschakeld als het hybridesysteem wordt gestart met de lichtschakelaar uit of in de stand AUTO en de parkeerrem wordt gedeactiveerd. (Brandt helderder dan de parkeerlichten voor.) Dagrijverlichting is niet ontworpen voor gebruik in het donker.

Sensor koplampregeling

De werking van de sensor kan in negatieve zin beïnvloed worden als er iets over de sensor heen geplaatst wordt of als er iets op de ruit wordt aangebracht waardoor de sensor wordt afgeschermd.

Hierdoor kan de sensor niet op de juiste manier de hoeveelheid omgevingslicht signaleren, waardoor het automatische koplampsysteem mogelijk onjuist functioneert.

Bedienen van verlichting en ruitenwissers

Automatisch uitschakelsysteem verlichting

  • Wanneer de lichtschakelaar in de stand of staat: De koplampen worden automatisch uitgeschakeld als het contact in stand ACC of UIT wordt gezet.
  • Wanneer de lichtschakelaar in stand staat: De koplampen en alle verlichting worden automatisch uitgeschakeld als het contact in stand ACC of UIT wordt gezet.

    Zet, om de verlichting weer in te schakelen, het contact AAN of zet de lichtschakelaar een keer in de stand en vervolgens terug in de stand of .

Zoemer verlichting Een zoemer klinkt als het contact UIT of in stand ACC wordt gezet en het bestuurdersportier wordt geopend terwijl de verlichting is ingeschakeld.

■ Automatische verticale koplampverstelling De koplamphoogte wordt automatisch geregeld op basis van het aantal passagiers in de auto en de mate van belading om verblinding van andere weggebruikers door de koplampen te voorkomen.

■ Persoonlijke voorkeursinstellingen De instellingen (bijv. gevoeligheid lichtsensor) kunnen worden gewijzigd.

OPMERKING

■ Voorkomen van ontlading van de 12V-accu Laat de verlichting niet langer ingeschakeld dan noodzakelijk is als het hybridesysteem niet is ingeschakeld.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Bedieningsinstructies

    Draai aan het uiteinde van de hendel om de verlichting als volgt in te schakelen: De parkeerlichten voor, achterlichten, kentekenplaat- en dashboardverlichting gaan branden.   De koplampen en alle hierboven genoemde verlichting gaan branden. De koplampen, dagrijverlichting en alle verlichting die hierboven genoemd is, worden automatisch in- en uitgeschakeld.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Automatic High Beam-systeem

    Het Automatic High Beam-systeem gebruikt een camerasensor aan de bovenzijde van de voorruit om de helderheid van de verlichting van tegenliggers en voorliggers, straatverlichting, enz. te beoordelen en schakelt, indien nodig, het grootlicht automatisch in en uit. WAARSCHUWING

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Airbag Aanvullend veiligheidssysteem

    Bestuurdersairbag Voorpassagiersairbag* Zijairbag* Gordijnairbag* Knie airbag bestuurder* ON/OFF schakelaar voorpassagiersairbag*