Instructieboekje, auto handleidingen

Motorblokverwarming

WAARSCHUWING

Het niet opvolgen van de instructies bij de motorblokverwarming kan leiden tot eigendomsschade of ernstig letsel.

Gebruik de verwarming niet in combinatie met ongeaarde elektrische systemen of tweepunts-adapters. Er bestaat kans op een elektrische schok.

N.B.:  De verwarming is het meest effectief bij buitentemperaturen van minder dan -18 ºC.

De verwarming functioneert als starthulp door de motorkoelvloeistof te verwarmen. Op deze manier kan het klimaatregelingssysteem snel reageren. De uitrusting bestaat uit een verwarmingselement (aangebracht in het motorblok) en een draadbundel. U kunt het systeem aansluiten op een geaarde wisselstroombron van 220-240 volt.

Er wordt aangeraden het volgende uit te voeren voor een veilige en correcte werking:
  • Gebruik een verlengkabel die geschikt is voor buitengebruik en lage temperaturen. De kabel moet over een duidelijke markering beschikken die aangeeft dat deze geschikt is voor gebruik met buitenapparatuur. Gebruik een verlengkabel voor binnen niet buiten. Dit kan leiden tot een elektrische schok of brandgevaar.
  • Gebruik een zo kort mogelijke verlengkabel.
  • Gebruik geen meerdere verlengkabels.
  • Zorg tijdens de werking dat de aansluitingen voor de verlengkabelstekker en de verwarmingskabelstekker vrij zijn van water. Is dit niet het geval, dan kan die leiden tot een elektrische schok of brand.
  • Parkeer de auto op een schone plek waar geen brandbare materialen aanwezig zijn.
  • Zorg dat u de verwarming, de verwarmingskabel en de verlengkabel stevig aansluit.
  • Controleer op hitte in de elektrische verbinding wanneer het systeem ongeveer 30 minuten heeft gedraaid.
  • Zorg dat u het systeem ontkoppelt en correct opbergt voordat u gaat rijden. Zorg dat de afscherming de punten van de kabelstekker van de blokverwarming afdicht wanneer de verwarming niet wordt gebruikt.
  • Zorg dat u de correcte werking van het verwarmingssysteem vóór de winter controleert.
Motorblokverwarming gebruiken

De stekker van de motorblokverwarming bevindt zich in een behuizing in de omlijsting van de linker mistlamp. Open de ronde scharnierende deur en zorg dat de stekkerpennen voor gebruik schoon en droog zijn. Reinig de pennen indien nodig met een droge doek.

De verwarming verbruikt 0,4 tot 1,0 kilowatt uur energie per gebruiksuur. Het systeem beschikt niet over een thermostaat. Het systeem bereikt de maximale temperatuur na ongeveer drie uur draaien. De systeemprestaties nemen niet toe en er wordt onnodig elektriciteit verbruikt wanneer de verwarming langer dan drie uur wordt gebruikt.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Motor uitschakelen

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Unieke rijeigenschappen

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Gloeilampentabel

    Buitenverlichting Lampje  Specificaties  Vermogen (watt)  Remlicht en achterlicht.  Led  Led  Derde remlicht.  Led  Led  Dagrijlicht.  Led  Led  Richtingaanwijzer, voor.  PY24W  24  Mistlamp voor.  H8  35  Grootlicht koplamp.  H9  65  Dimlicht koplamp.  H7  55  Kentekenplaatverlichting.  W5W  5  Richtingaanwijzer, achter.  Led  Led  Mistachterlicht.  Led  Led  Achteruitrijlampen.  W16W  16  Richtingaanwijzer.  Led  Led