Instructieboekje, auto handleidingen

Overige weergegeven meldingen

Door de overeenkomstige handeling uit te voeren verdwijnen de meldingen.

Waarschuwingsmelding

Details/handelingen

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Er is onderhoud aan de koelcomponent van het batterijpakket (tractiebatterij) nodig

Het filter kan verstopt zitten, de ventilatieopening kan geblokkeerd zijn of er kan een gat in het kanaal zitten.

→Laat onderhoud aan de koelcomponent van het batterijpakket (tractiebatterij) uitvoeren door een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Geeft aan dat de EV-modus niet beschikbaar is*

De reden dat de EV-modus niet beschikbaar is (motor draait stationair, ladingstoestand batterijpakket (tractiebatterij) is laag, rijsnelheid is hoger dan de snelheid waarbij de EV-modus werkt, gaspedaal is te ver ingetrapt) kan worden weergegeven.

Er klinkt ook een zoemer.

→Gebruik de EV-modus wanneer deze beschikbaar is.

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Geeft aan dat de EV-modus automatisch uitgeschakeld is*

De reden dat de EV-modus niet beschikbaar is (ladingstoestand batterijpakket (tractiebatterij) is laag, rijsnelheid is hoger dan de snelheid waarbij de EV-modus werkt, gaspedaal is te ver ingetrapt) kan worden weergegeven.

Er klinkt ook een zoemer.

→Rijd een tijdje met de auto.

*: Werkingsvoorwaarden EV-modus

Waarschuwingsmeldingen De afbeeldingen van waarschuwingsmeldingen die hier worden gebruikt, dienen slechts als voorbeeld en verschillen mogelijk van het werkelijke beeld op het multi-informatiedisplay.

Waarschuwingsmelding bij ingeschakeld Dynamic Radar Cruise Control-systeem (indien aanwezig) Onder de volgende omstandigheden wordt de waarschuwingsmelding mogelijk niet weergegeven, ook niet als de afstand tot de voorligger afneemt:

  • Als de snelheid van de voorligger gelijk is aan of hoger is dan de snelheid van uw eigen auto
  • Als de voorligger extreem langzaam rijdt
  • Direct nadat de snelheid van de cruise control is ingesteld
  • Op het moment dat het gaspedaal wordt ingetrapt

De LDA-functie (Lane Departure Alert met stuurregeling) (indien aanwezig) Onder de volgende omstandigheden wordt er geen waarschuwingsmelding weergegeven, ook al wordt er over een rijstrookmarkering gereden:

  • Wanneer de rijsnelheid afwijkt van het werkingsgebied van het LDA-systeem
  • Wanneer de rijstrookmarkeringen niet kunnen worden herkend

De melding die aangeeft dat onderhoud moet worden uitgevoerd, moet worden gereset Zorg ervoor dat het olieverversingssysteem wordt gereset.

Waarschuwingszoemer

Zoemer interieur Zoemer exterieur

Waarschuwingsmelding

Details/handelingen

Continu

-

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Het bestuurdersportier werd geopend terwijl de selectiehendel niet in stand P stond en het contact niet UIT stond.

→Zet de selectiehendel in stand P.

Continu Continu Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Het bestuurdersportier werd geopend en gesloten terwijl de elektronische sleutel zich niet in de auto bevond, de selectiehendel niet in stand P stond en het contact niet UIT stond.

→Zet de selectiehendel in stand P.

→Neem de elektronische sleutel weer mee in de auto.

Continu

-

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen De elektronische sleutel wordt niet gesignaleerd als geprobeerd wordt het hybridesysteem te starten.

→Start het hybridesysteem met de elektronische sleutel in de buurt.

Een keer Continu Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Er werd geprobeerd de auto te verlaten met de elektronische sleutel en de portieren te vergrendelen zonder het contact eerst UIT te zetten terwijl de selectiehendel in stand P stond.

→Zet het contact UIT en vergrendel de portieren opnieuw.

Een keer 3 keer Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen De elektronische sleutel bevond zich buiten de auto en er werd een ander portier dan het bestuurdersportier geopend en gesloten terwijl het contact niet UIT stond.

→Neem de elektronische sleutel weer mee in de auto.

Het bestuurdersportier werd geopend en gesloten terwijl de elektronische sleutel zich niet in de auto bevond, de selectiehendel in stand P stond en het contact niet UIT stond.

→Zet het contact UIT.

→Neem de elektronische sleutel weer mee in de auto.

9 keer

-

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Er is geprobeerd om te rijden terwijl de elektronische sleutel zich niet in de auto bevond.

→Ga na of de elektronische sleutel zich in de auto bevindt.

-

Continu Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Er is geprobeerd de portieren te vergrendelen met het Smart entrysysteem met startknop terwijl de elektronische sleutel zich nog in de auto bevond.

→Neem de elektronische sleutel uit de auto en vergrendel de portieren opnieuw.

Een keer Continu Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Er is geprobeerd een van de voorportieren te vergrendelen door een portier te openen en de vergrendelknop aan de binnenzijde in de vergrendelstand te zetten, en het portier vervolgens te sluiten door aan de buitenportiergreep te trekken terwijl de elektronische sleutel zich nog in de auto bevond.

→Neem de elektronische sleutel uit de auto en vergrendel de portieren opnieuw.

Een keer

-

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen De batterij van de elektronische sleutel is (bijna) leeg.

→Vervang de batterij van de elektronische sleutel.

Een keer

-

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Het stuurslot kon niet worden ontgrendeld binnen 3 seconden na het indrukken van de startknop.

→Druk de startknop in terwijl het rempedaal wordt ingetrapt en het stuurwiel naar links en rechts wordt gedraaid.

Een keer

-

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen
  • Toen de portieren werden ontgrendeld met de mechanische sleutel en de startknop vervolgens werd ingedrukt, kon de elektronische sleutel niet worden gesignaleerd in de auto.
  • De elektronische sleutel kon niet worden gesignaleerd, ook niet nadat de startknop tweemaal achter elkaar werd ingedrukt.

→Houd de elektronische sleutel tegen de startknop terwijl u het rempedaal intrapt.

Een keer

-

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Tijdens een startprocedure van het hybridesysteem waarbij de elektronische sleutel niet goed werkte, werd de elektronische sleutel tegen de startknop gehouden.

→Druk de startknop in binnen 10 seconden nadat de zoemer heeft geklonken.

- - Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Geeft het volgende aan:
  • De portieren werden ontgrendeld terwijl het contact UIT stond en vervolgens werd het bestuurdersportier geopend en gesloten;
  • Het contact werd in stand ACC gezet terwijl het hybridesysteem niet werd gestart; of
  • De selectiehendel werd vanuit stand P in een andere stand gezet terwijl het contact AAN stond.

→Druk op de startknop terwijl u het rempedaal ingetrapt houdt.

Een keer - Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Het contact is UIT gezet terwijl de selectiehendel in een andere stand dan P stond.

→Zet de selectiehendel in stand P.

Een keer - Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Nadat het contact UIT is gezet terwijl de selectiehendel in een andere stand dan P stond, is de selectiehendel in stand P gezet.

→Zet het contact UIT.

-

- Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Het contact is UIT gezet door de automatische power off-functie.

→Verhoog de volgende keer dat u het hybridesysteem start het toerental iets en laat dat zo gedurende ongeveer 5 minuten om de 12V-accu op te laden.

Continu - Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Geeft aan dat het hybridesysteem in een noodgeval tijdens het rijden is uitgeschakeld

→Zet de selectiehendel in stand N en zet het contact AAN om het hybridesysteem weer te starten.*

Een keer - Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Geeft aan dat de startknop tijdens het rijden is ingedrukt

→Laat de startknop direct los, tenzij u de auto in geval van nood moet stilzetten.

Een keer

-

Stappen die genomen moeten worden in noodgevallen Er is geprobeerd de motor te starten terwijl de selectiehendel niet in de juiste stand stond.

→Zet de selectiehendel in stand P en start de motor.

*: Afhankelijk van de omstandigheden start het hybridesysteem mogelijk niet.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Overzicht waarschuwingsmeldingen en waarschuwingszoemers

    Waarschuwingsmelding Details/handelingen Geeft aan dat de kans op een frontale aanrijding groot is, of dat het Pre-Crash Brake-systeem in werking is Er klinkt ook een zoemer.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Als de auto een lekke band heeft (auto's met een bandenreparatieset)

    Uw auto is niet uitgerust met een reservewiel, maar wel met een bandenreparatieset. Een lekke band met perforatieschade door een spijker of schroef kan voorlopig worden gerepareerd met de bandenreparatieset. WAARSCHUWING

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Buitenspiegels

    Stel de spiegels af voordat u gaat rijden Uw auto is uitgerust met zowel een linker als een rechter buitenspiegel. De spiegels kunnen met de schakelaar elektrisch worden versteld met de schakelaar. De spiegels kunnen worden ingeklapt om beschadigingen in een automatische wasstraat of bij het rijden door een smalle straat te voorkomen.