Instructieboekje, auto handleidingen

Passagiersairbag

Passagiersairbag

De airbag wordt geactiveerd bij een aanzienlijke frontale botsing of botsingen in een hoek tot 30 graden links of rechts. De airbag wordt geactiveerd binnen een paar duizendsten van een seconde en loopt leeg bij contact met de inzittende waarbij een voorwaartse beweging van het lichaam wordt opgevangen. Bij kleine frontale botsingen, zijwaartse botsingen, botsingen van achteren of als de auto over kop gaat, wordt de airbag niet geactiveerd.

LESEN SIE MEHR:

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Bestuurdersairbag

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > De passagiersairbag uitschakelen

WAARSCHUWINGU moet de passagiersairbag uitschakelen wanneer een kinderzitje naar achteren gericht op de passagiersstoel vooraan is geplaatst. Gebruik nooit een kinderzitje dat naar achteren is gericht op een stoel die beschermd is door een actieve airbag ervoor. Het kind kan dodelijke of ernstige verwondingen oplopen.   Uitschakelen Inschakelen 

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Een voertuig volgen

WAARSCHUWING Wanneer u een voertuig volgt, remt uw auto niet automatisch af tot stilstand. Uw auto remt zonder tussenkomst van de bestuurder ook niet voldoende af om een botsing te voorkomen. Rem altijd indien dit nodig is. Doet u dit niet, dan kan dit leiden tot een botsing of ernstig of fataal letsel.