Instructieboekje, auto handleidingen

SelectShift Automatic-transmissie

Deze functie biedt u de mogelijkheid om naar wens op te schakelen of terug te schakelen.

Terugschakelen is toegestaan, tenzij het motortoerental na het schakelen het maximale toegestane toerental overschrijdt.

SelectShift schakelt automatisch terug bij lage motortoerentallen om te voorkomen dat de motor afslaat.

N.B.:  Motorschade kan ontstaan als u de motor met een hoog toerental laat draaien zonder te schakelen.

SelectShift schakelt niet automatisch op, zelfs niet wanneer de motor het maximale toerental nadert, tenzij het gaspedaal helemaal is ingetrapt.

Kijk naar de controlelamp voor schakelen, die u waarschuwt wanneer moet worden geschakeld opdat u zo efficiënt en zuinig mogelijk kunt rijden.

Indien er een aan/uit-knop op de versnellingshendel staat, drukt u op de + van de schakelaar aan de zijkant van de versnellingshendel om SelectShift te activeren.

  • Druk op de (+) toets om op te schakelen.
  • Druk op de (-) toets om terug te schakelen.

SelectShift Automatic-transmissie

Als er schakelflippers op het stuurwiel staan, trekt u aan de schakelflipper + op het stuurwiel om SelectShift te activeren.

  • Trek aan de rechterflipper (+) om op te schakelen.
  • Trek aan de linkerflipper (-) om terug te schakelen.

SelectShift Automatic-transmissie

SelectShift in vooruit (D):

  • Is een tijdelijke handmatige bediening van de versnellingskeuze wanneer een meer veeleisende respons nodig is (bijvoorbeeld bij het slepen of inhalen). Deze modus houdt een geselecteerde versnelling een bepaalde tijd aan, afhankelijk van de input van de bestuurder (bijvoorbeeld draaien aan het stuurwiel of gebruik van het gaspedaal).
SelectShift in Sport (S):
  • Biedt handmatige versnellingskeuze zonder time-out.
SelectShift-modus uitschakelen:
  • Als de keuzehendel in vooruit (D) staat, schakelt u naar sport (S) en dan weer naar vooruit (D). Als de keuzehendel in sport (S) staat, schakelt u naar vooruit (D) en dan weer naar sport (S).
OF
  • Alleen dieselversies: houd de + schakelaar (indien aanwezig) of + schakelflipper (indien aanwezig) 3 seconden ingedrukt.
Het instrumentenpaneel geeft uw huidige versnelling aan. Als er een versnelling wordt gevraagd die niet beschikbaar is omwille van de rijomstandigheden (te laag of te hoog motortoerental), dan knippert de huidige versnelling drie keer.

N.B.:  Wanneer het gaspedaal helemaal is ingetrapt, kan de transmissie automatisch terugschakelen om maximale prestaties te garanderen.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Standen keuzehendel

      P. Park (Parkeerstand) R. Reverse (Achteruit) N. Neutral (Neutraal) D. Drive (Rijden) S. Sportmodus  

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Noodontgrendelhendel parkeerrem

    WAARSCHUWING Rijd niet met de auto voordat is gecontroleerd of de remlampen werken. Wanneer u deze procedure uitvoert, moet u de transmissie uit de parkeerstand (P) zetten, zodat uw auto vrij kan rollen. Om te voorkomen dat de auto zich ongewenst verplaatst, trekt u altijd de parkeerrem volledig aan voordat u deze procedure uitvoert. Gebruik wielkeggen indien nodig. Als de parkeerrem volledig is vrijgezet, maar de remwaarschuwingslamp blijft branden, werken de remmen wellicht niet correct. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Zekering zijpaneel vervangen

    Zet het contact en alle andere schakelaars uit. Open de klep van de zekeringkast Als de schakelaar in stand OFF staat, wordt "LET OP " weergegeven in het instrumentenpaneel. Trek de verdachte zekering recht naar buiten. Gebruik de zekeringtrekker die zich in de hoofdzekeringkast in de motorruimte bevindt. Controleer de verwijderde zekering; vervangen indien deze is doorgebrand Er bevinden zich reservezekeringen in de zekeringkast aan bestuurderszijde (of in de zekeringkast in de motorruimte). Plaats een nieuwe zekering met dezelfde stroomsterkte en controleer of de zekering goed vastzit.