Instructieboekje, auto handleidingen

Noodontgrendelhendel parkeerrem

WAARSCHUWING

Rijd niet met de auto voordat is gecontroleerd of de remlampen werken.

Wanneer u deze procedure uitvoert, moet u de transmissie uit de parkeerstand (P) zetten, zodat uw auto vrij kan rollen. Om te voorkomen dat de auto zich ongewenst verplaatst, trekt u altijd de parkeerrem volledig aan voordat u deze procedure uitvoert. Gebruik wielkeggen indien nodig.

Als de parkeerrem volledig is vrijgezet, maar de remwaarschuwingslamp blijft branden, werken de remmen wellicht niet correct. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

N.B.:  Voor sommige markten is deze functie uitgeschakeld.

Uw auto is uitgerust met een inschakelblokkeringsfunctie, die voorkomt dat de versnellingshendel uit de parkeerstand (P) gezet kan worden wanneer het contact is ingeschakeld en het rempedaal niet wordt ingetrapt.

Als u de versnellingshendel niet uit de parkeerstand (P) kunt zetten wanneer het contact is ingeschakeld en het rempedaal wordt ingetrapt, is er mogelijk sprake van een storing. Misschien is er een zekering doorgebrand of werken de remlichten van uw auto niet naar behoren.

Als de zekering niet is doorgebrand en de remlichten correct werken, kunt u de versnellingshendel met behulp van de volgende procedure uit de parkeerstand (P) zetten):

Noodontgrendelhendel parkeerrem

  1. Verwijder het zijpaneel aan de rechterkant van de versnellingshendel.

Noodontgrendelhendel parkeerrem

  1. Vind het toegangsgat.

Noodontgrendelhendel parkeerrem

  1. Plaats een schroevendraaier (of vergelijkbaar gereedschap) in het toegangsgat en duw de hendel naar voren terwijl u de versnellingshendel uit de parkeerstand (P) en in de neutrale stand (N) zet.
  1. Verwijder het gereedschap en breng het zijpaneel opnieuw aan.
  1. Start uw auto en zet de parkeerrem vrij.
Aanpassingswaarden automatische transmissie inleren

Deze functie kan de duurzaamheid verhogen en zorgen voor een constant schakelgevoel gedurende de levensduur van uw auto. Een nieuwe auto of transmissie kan bij het schakelen stevig aanvoelen, zacht aanvoelen of allebei. Dit is normaal en is niet van invloed op de werking of duurzaamheid van de transmissie. Na verloop van tijd wordt de werking van de transmissie volledig aangepast door het inleerproces.

Als de auto vast komt te zitten in modder of sneeuw

N.B.:  Beweeg de auto niet heen en weer als de motor niet op de normale bedrijfstemperatuur is; doet u dit wel, dan kan de transmissie beschadigd raken.

N.B.:  Beweeg de auto niet langer dan 1 minuut heen en weer, omdat anders de transmissie en de banden beschadigd kunnen raken of de motor oververhit kan raken.

Als de auto vast komt te zitten in modder of sneeuw, mag deze heen en weer worden bewogen door te schakelen tussen vooruit- en achteruitversnellingen (stoppen tussen schakelingen met een regelmatig patroon).

Trap het gaspedaal in iedere versnelling licht in.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > SelectShift Automatic-transmissie

    Deze functie biedt u de mogelijkheid om naar wens op te schakelen of terug te schakelen. Terugschakelen is toegestaan, tenzij het motortoerental na het schakelen het maximale toegestane toerental overschrijdt.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Automatische transmissie - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

    WAARSCHUWINGZorg dat de parkeerrem altijd volledig is ingeschakeld en zorg dat de versnellingshendel in de eerste versnelling staat. Schakel het contact uit en verwijder de sleutel als u de auto verlaat.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Gevallen waarin de parkeerhulp niet werkt

    De parkeerhulp werkt in de volgende gevallen mogelijk niet goed: Als er ijsvorming op de sensor is (de sensor werkt weer normaal als het ijs gesmolten is). Als de sensor bedekt is met sneeuw of een andere substantie (de sensor werkt weer normaal zodra deze vrij is gemaakt). De toets van de parkeerhulp is uitgeschakeld.