Instructieboekje, auto handleidingen

Automatische transmissie - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) / Versnellingsbak / Automatische transmissie - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

WAARSCHUWING

Zorg dat de parkeerrem altijd volledig is ingeschakeld en zorg dat de versnellingshendel in de eerste versnelling staat. Schakel het contact uit en verwijder de sleutel als u de auto verlaat.

Bedien het rempedaal en het gaspedaal niet gelijktijdig. Door beide pedalen gelijktijdig gedurende meer dan enkele seconden te bedienen, wordt het motorvermogen beperkt. Daardoor kan het lastig zijn uw snelheid in het verkeer te handhaven, wat tot een ongeval met ernstige verwondingen kan leiden.

LESEN SIE MEHR:

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Noodontgrendelhendel parkeerrem

WAARSCHUWING Rijd niet met de auto voordat is gecontroleerd of de remlampen werken. Wanneer u deze procedure uitvoert, moet u de transmissie uit de parkeerstand (P) zetten, zodat uw auto vrij kan rollen. Om te voorkomen dat de auto zich ongewenst verplaatst, trekt u altijd de parkeerrem volledig aan voordat u deze procedure uitvoert. Gebruik wielkeggen indien nodig. Als de parkeerrem volledig is vrijgezet, maar de remwaarschuwingslamp blijft branden, werken de remmen wellicht niet correct. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Werking van de schakelposities van de automatische transmissie

Uw auto in of uit een versnelling zetten: Trap het rempedaal helemaal in. Plaats de versnellingshendel in de gewenste versnelling. Kom volledig tot stilstand. Beweeg de versnellingshendel en zet deze vast in de parkeerstand (P). Parkeerstand (P)

 Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Selectiehendel

Toets programma "S" (Sport). Toets programma "T" (Sneeuw). Schakelpatroon