Instructieboekje, auto handleidingen

Inschakelblokkering

WAARSCHUWING

Rijd niet met de auto voordat is gecontroleerd of de remlichten werken.

Wanneer u deze procedure uitvoert, moet u de transmissie uit de parkeerstand (P) zetten, zodat uw auto vrij kan rollen. Om te voorkomen dat de auto zich ongewenst verplaatst, trekt u altijd de parkeerrem volledig aan voordat u deze procedure uitvoert. Gebruik wielkeggen indien nodig.

Als de handrem volledig is vrijgezet, maar de remwaarschuwingslamp blijft branden, werken de remmen wellicht niet correct. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

N.B.:  Neem zo snel mogelijk contact op met uw erkende dealer als deze procedure wordt gebruikt.

N.B.:  Voor sommige markten is deze functie uitgeschakeld.

Gebruik de hendel van de inschakelblokkering om de versnellingshendel uit de parkeerstand te zetten in geval van een elektrische storing of als uw auto een lege accu heeft.

Bedien de handrem en zet de auto van contact alvorens deze procedure uit te voeren.

Inschakelblokkering

  1. Verwijder het zijpaneel aan de rechterkant van de versnellingshendel.

Inschakelblokkering

  1. Vind het toegangsgat.

Inschakelblokkering

  1. Plaats een schroevendraaier (of vergelijkbaar gereedschap) in het toegangsgat en duw de hendel naar voren terwijl u de versnellingshendel uit de parkeerstand (P) en in de neutrale stand (N) zet.
  1. Verwijder het gereedschap en breng het zijpaneel opnieuw aan.
  1. Start uw auto en zet de parkeerrem vrij.
Als de auto vast komt te zitten in modder of sneeuw

N.B.:  Beweeg de auto niet heen en weer als de motor niet op de normale bedrijfstemperatuur is; doet u dit wel, dan kan de transmissie beschadigd raken.

N.B.:  Beweeg de auto niet langer dan 1 minuut heen en weer, omdat anders de transmissie en de banden beschadigd kunnen raken of de motor oververhit kan raken.

Als de auto vast komt te zitten in modder of sneeuw, mag deze heen en weer worden bewogen door te schakelen tussen vooruit- en achteruitversnellingen (stoppen tussen schakelingen met een regelmatig patroon). Trap het gaspedaal in iedere versnelling licht in.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Bergrem

      Druk de knop op de versnellingshendel in om de bergrem te activeren. Het controlelampje van de bergrem op het dashboard brandt. De bergremfunctie: Biedt extra remkracht op hellingen door middel van een combinatie van de motorfunctie en het opladen van de hoogspanningsaccu. Dit helpt om de rijsnelheid constant te houden wanneer u een helling afrijdt. Terwijl uw auto bepaalt hoeveel motorfunctie nodig is en hoeveel de hoogspanningsaccu moet worden opgeladen, merkt u mogelijk dat het motortoerental toeneemt en/of afneemt. Dit helpt om uw rijsnelheid constant te houden wanneer u een helling afrijdt. Als de bergrem is geactiveerd, drukt u de knop op de versnellingshendel in om de bergrem te deactiveren. Het controlelampje van de bergrem gaat uit.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Aandrijving op alle wielen

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Overzicht motorruimte - 1.5L Duratorq-TDCi diesel