Instructieboekje, auto handleidingen

Bergrem

Bergrem

Missing Image  Druk de knop op de versnellingshendel in om de bergrem te activeren. Het controlelampje van de bergrem op het dashboard brandt.

De bergremfunctie:
  • Biedt extra remkracht op hellingen door middel van een combinatie van de motorfunctie en het opladen van de hoogspanningsaccu. Dit helpt om de rijsnelheid constant te houden wanneer u een helling afrijdt.
  • Terwijl uw auto bepaalt hoeveel motorfunctie nodig is en hoeveel de hoogspanningsaccu moet worden opgeladen, merkt u mogelijk dat het motortoerental toeneemt en/of afneemt. Dit helpt om uw rijsnelheid constant te houden wanneer u een helling afrijdt.
Als de bergrem is geactiveerd, drukt u de knop op de versnellingshendel in om de bergrem te deactiveren. Het controlelampje van de bergrem gaat uit.

Laag (L)

  • Maximaliseert de remfunctie van de motor.
  • De transmissie kan bij elke rijsnelheid in laag (L) worden gezet.
  • Niet bedoeld voor langdurig gebruik of voor gebruik bij normale rijomstandigheden en leidt tot een hoger brandstofverbruik.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Werking van de schakelposities van de automatische transmissie

    Uw auto in of uit een versnelling zetten: Trap het rempedaal helemaal in. Plaats de versnellingshendel in de gewenste versnelling. Kom volledig tot stilstand. Beweeg de versnellingshendel en zet deze vast in de parkeerstand (P). Parkeerstand (P)

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Inschakelblokkering

    WAARSCHUWING Rijd niet met de auto voordat is gecontroleerd of de remlichten werken.Wanneer u deze procedure uitvoert, moet u de transmissie uit de parkeerstand (P) zetten, zodat uw auto vrij kan rollen. Om te voorkomen dat de auto zich ongewenst verplaatst, trekt u altijd de parkeerrem volledig aan voordat u deze procedure uitvoert. Gebruik wielkeggen indien nodig. Als de handrem volledig is vrijgezet, maar de remwaarschuwingslamp blijft branden, werken de remmen wellicht niet correct. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Selecteren van het schakelbereik in stand S

    Zet de selectiehendel in stand S om de S-modus in te schakelen. Schakelbereiken kunnen worden geselecteerd met de selectiehendel of de paddle shift-schakelaars. Het schakelbereik kan worden geselecteerd met de selectiehendel of met de paddle shift-schakelaars - en +. Opschakelen Terugschakelen