Instructieboekje, auto handleidingen

Werking van de schakelposities van de automatische transmissie

Uw auto in of uit een versnelling zetten:

Werking van de schakelposities van de automatische transmissie

  1. Trap het rempedaal helemaal in.
  1. Plaats de versnellingshendel in de gewenste versnelling.
  1. Kom volledig tot stilstand.
  1. Beweeg de versnellingshendel en zet deze vast in de parkeerstand (P).
Parkeerstand (P)

In deze stand wordt de transmissie vergrendeld en kunnen de voorwielen niet draaien.

Achteruit (R)

Als de versnellingshendel in de stand achteruit (R) staat, rijdt uw auto achteruit. Zorg dat de auto altijd volledig stilstaat voordat u de transmissie in of uit de achteruit (R) zet.

Neutraal (N)

Als de versnellingshendel in de stand neutraal (R) staat, kan uw auto worden gestart en kan deze rollen. Houd het rempedaal in deze stand ingetrapt.

N.B.:  Laat uw auto niet te lang in de stand neutraal (R) wanneer het contact is ingeschakeld. Hierdoor raakt de hoogspanningsaccu leeg en kunt u startproblemen krijgen.

Vooruit (D)

Vooruit (D) is de normale rijstand voor optimaal brandstofverbruik. De overdrive-functie maakt automatisch op- en terugschakelen mogelijk in alle vooruitversnellingen.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Automatische transmissie - Hybride elektrisch voertuig (HEV)

    WAARSCHUWINGZorg dat de parkeerrem altijd volledig is ingeschakeld en zorg dat de versnellingshendel in de eerste versnelling staat. Schakel het contact uit en verwijder de sleutel als u de auto verlaat.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Bergrem

      Druk de knop op de versnellingshendel in om de bergrem te activeren. Het controlelampje van de bergrem op het dashboard brandt. De bergremfunctie: Biedt extra remkracht op hellingen door middel van een combinatie van de motorfunctie en het opladen van de hoogspanningsaccu. Dit helpt om de rijsnelheid constant te houden wanneer u een helling afrijdt. Terwijl uw auto bepaalt hoeveel motorfunctie nodig is en hoeveel de hoogspanningsaccu moet worden opgeladen, merkt u mogelijk dat het motortoerental toeneemt en/of afneemt. Dit helpt om uw rijsnelheid constant te houden wanneer u een helling afrijdt. Als de bergrem is geactiveerd, drukt u de knop op de versnellingshendel in om de bergrem te deactiveren. Het controlelampje van de bergrem gaat uit.

     Citroen DS5 - Instructieboekje (2011-2018) > Wisserbladen vervangen

    Voordat u een wisserblad demonteert Bedien de ruitenwisserschakelaar binnen één minuut na het afzetten van het contact om de ruitenwissers naar het midden van de voorruit te verplaatsen.