Instructieboekje, auto handleidingen

Sensoren

Twee soorten sensoren, die zich achter de grille en de voorruit bevinden, signaleren informatie die nodig is voor de werking van de ondersteunende systemen.

  1. Radarsensor
  2. Camerasensor

Gebruik van de ondersteunende systemen

WAARSCHUWING

■ Voorkomen van storingen in de radarsensor Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Als u dat niet doet, werkt de radarsensor mogelijk niet goed, hetgeen kan leiden tot een ongeval waarbij ernstig letsel kan ontstaan.

  • Houd de radarsensor en het grille-embleem te allen tijde schoon.
  1. Radarsensor
  2. Grille-embleem

Reinig de voorzijde van de radarsensor of de voor- of achterzijde van het grille-embleem als ze vuil zijn of als er waterdruppels, sneeuw, enz. op zit(ten).

Reinig de radarsensor en het grille-embleem met een zachte doek zodat er geen krassen of beschadigingen ontstaan.

Gebruik van de ondersteunende systemen

  • Bevestig geen accessoires, (doorzichtige) stickers of andere zaken op de radarsensor, het grille-embleem of het omliggende gebied.
  • Stel de radarsensor en de omgeving van de sensor niet bloot aan krachtige schokken.

    Laat de auto controleren door een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige als de radarsensor, de grille of de voorbumper is blootgesteld aan een krachtige schok.

  • Haal de radarsensor niet uit elkaar.
  • Breng geen verf aan en breng geen wijzigingen aan op de radarsensor, het grilleembleem of het omliggende gebied.
  • Neem contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige als de radarsensor, de grille of de voorbumper moet worden verwijderd en geplaatst of vervangen.

 

WAARSCHUWING

■ Voorkomen van storingen in de camerasensor Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht.

Als u dat niet doet, werkt de camerasensor mogelijk niet goed, hetgeen kan leiden tot een ongeval waarbij ernstig letsel kan ontstaan.

  • Houd de voorruit te allen tijde schoon.
    • Reinig de voorruit als deze vuil is of als er een dun olielaagje, waterdruppels, sneeuw, enz. op zit(ten).
    • Als er een ruitencoating op de voorruit is aangebracht, moeten waterdruppels e.d. nog steeds met de ruitenwissers voor worden verwijderd van het gedeelte van de voorruit vóór de camerasensor.
    • Neem contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige als de binnenzijde van de voorruit waar de camerasensor is geplaatst vuil is.
  • Bevestig geen antenne, (doorzichtige) stickers of andere zaken op het gedeelte van de voorruit vóór de camerasensor (het gemarkeerde gebied in de afbeelding).

Gebruik van de ondersteunende systemen

  • Als het gedeelte van de voorruit vóór de camerasensor is beslagen of wanneer er condens of ijs op de voorruit zit, gebruik dan de voorruitverwarming om de condens van de voorruit te verwijderen of de voorruit te ontdooien.
  • Vervang het ruitenwisserrubber of het ruitenwisserblad als waterdruppels niet goed kunnen worden verwijderd van het gedeelte van de voorruit vóór de camerasensor met de ruitenwissers voor.

    Neem contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige als de ruitenwisserrubbers of de ruitenwisserbladen moeten worden vervangen.

 

WAARSCHUWING
  • Plak geen ruitfolie op de voorruit.
  • Vervang de voorruit als deze beschadigd is of als er een barst in zit.

    Neem contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige als de voorruit moet worden vervangen.

  • Zorg ervoor dat de camerasensor niet nat wordt.
  • Zorg ervoor dat er geen fel licht op de camerasensor schijnt.
  • Zorg ervoor dat de camerasensor niet vuil wordt of beschadigd raakt.

    Zorg er bij het reinigen van de binnenzijde van de voorruit voor dat er geen glasreiniger op de lens terechtkomt. Raak de lens ook niet aan.

    Neem contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige als de lens vuil of beschadigd is.

  • Stel de camerasensor niet bloot aan sterke schokken.
  • Wijzig de montagepositie of -richting van de camerasensor niet en verwijder de sensor niet.
  • Neem de camerasensor niet uit elkaar.
  • Plaats geen elektronische apparaten of apparaten die sterke elektrische golfsignalen versturen in de buurt van de camerasensor.
  • Wijzig geen onderdelen van de auto rond de camerasensor (binnenspiegel, enz.) of het dak.
  • Bevestig geen accessoires die de camerasensor mogelijk hinderen op de motorkap, de grille of de voorbumper. Neem voor meer informatie contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.
  • Zorg er als een surfplank of een ander lang voorwerp op het dak moet worden geplaatst voor dat deze de camerasensor niet hindert.
  • Breng geen wijzigingen aan de koplampen of andere lichten aan.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Opslaan voertuiginformatie

    Het Pre-Crash Safety-systeem is uitgerust met een geavanceerde computer die bepaalde informatie opslaat, zoals: Status gaspedaal Status rempedaal Rijsnelheid Bedrijfsstatus van de functies van het Pre-Crash Safety-systeem Informatie (zoals de afstand en het relatieve snelheidsverschil tussen uw auto en de voorligger of andere objecten)

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > PCS (Pre-Crash Safetysysteem)

    Het Pre-Crash Safety-systeem maakt gebruik van een radarsensor en een camerasensor om voertuigen en voetgangers*1 voor uw auto te signaleren. Wanneer het systeem oordeelt dat een aanrijding aan de voorzijde met een voertuig of een voetganger waarschijnlijk is, wordt een waarschuwing geactiveerd om de bestuurder aan te sporen om uit te wijken en wordt de potentiële remdruk verhoogd om de bestuurder te helpen een aanrijding te voorkomen.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Inleiding

    Met de bandenreparatieset (TMK, Tire Mobility Kit) blijft u mobiel, ook na een lekke band Met behulp van de compressor en het dichtmiddel kunnen de meest voorkomende lekken in een personenautoband, veroorzaakt door spijkers enz., effectief gedicht worden en kan de band na reparatie weer op spanning worden gebracht Als u zeker weet dat het lek gedicht is, kunt u voorzichtig (maximaal 200 km) met een maximumsnelheid van 80 km/h naar een bandenspecialist of garagebedrijf rijden om de band te laten vervangen In sommige gevallen, bij grotere beschadigingen aan het loopvlak of aan de wangen van de band, kan het gebeuren dat het lek niet afdoende gedicht kan worden Een te lage bandenspanning heeft een negatieve invloed op de prestaties van de band U dient daarom abrupte stuurbewegingen of andere manoeuvres te mijden, vooral als de auto zwaar beladen is of als er een aanhanger wordt getrokken De bandenreparatieset is bedoeld als permanente reparatie van een band en mag maar voor 1 band gebruikt worden Deze handleiding laat u stap voor stap zien hoe u op een eenvoudige en betrouwbare manier een lek kunt dichten Lees "Aanwijzingen voor het veilig gebruik van de Tire Mobility Kit (TMK, bandenreparatieset)" .