Instructieboekje, auto handleidingen

Snelheidsbegrenzer - Auto's met: Snelheidsregeling

Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) / Rijhulpmiddelen / Snelheidsbegrenzer - Auto's met: Snelheidsregeling

Werking

WAARSCHUWING

Wanneer u een heuvel afrijdt, kan uw rijsnelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem bedient de remmen niet, maar er wordt een waarschuwing weergegeven. Wanneer deze waarschuwing niet wordt opgevolgd, kan dit ernstige of dodelijke verwondingen tot gevolg hebben.

Via het systeem kan een snelheid worden ingesteld waar de auto vervolgens op wordt begrensd. De ingestelde snelheid wordt de effectieve maximumsnelheid van uw auto, echter met de optie deze snelheid indien nodig tijdelijk te overschrijden.

Gebruik van het systeem

N.B.:  De ingestelde snelheidslimiet kan gedurende een korte periode doelbewust worden overschreven (bijvoorbeeld tijdens inhalen).

Het systeem wordt bediend met de toetsen op het stuurwiel.

Gebruik van het systeem

Het systeem in- en uitschakelen

Druk op LIM om de begrenzer stand-by te zetten. Het informatiedisplay vraagt u een snelheid in te stellen. Druk nogmaals op LIM om het systeem uit te schakelen.

Snelheidslimiet instellen

  • Druk op SET+ of SET- terwijl de begrenzer in stand-by staat om de begrenzer op de huidige rijsnelheid in te stellen. Het LIM-symbool wordt groen weergegeven in het informatiedisplay.
  • Druk op SET+ of SET- om uw gewenste snelheidslimiet te selecteren. De snelheid wordt op het informatiedisplay weergegeven en opgeslagen als de ingestelde snelheid.
  • Druk op CNCL om de werking van de begrenzer te annuleren en deze in stand-by te zetten. Het LIM-symbool wordt grijs weergegeven in het informatiedisplay.
  • Druk op RES om de werking van de begrenzer te hervatten. Het LIM-symbool wordt groen weergegeven.
Ingestelde snelheidslimiet doelbewust overschrijden

Trap het gaspedaal hard in om het systeem tijdelijk uit te schakelen. Het systeem wordt opnieuw geactiveerd zodra de rijsnelheid onder de ingestelde snelheid daalt.

Systeemwaarschuwingen

Als u de ingestelde snelheid per ongeluk overschrijdt, knippert de controlelamp voor de ingestelde snelheid in het informatiedisplay en klinkt er een geluidssignaal ter waarschuwing.

Als u de ingestelde snelheid doelbewust overschrijdt, knippert alleen de controlelamp ingestelde snelheid op het informatiedisplay.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Rijhulpmiddelen

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Snelheidsbegrenzer - Auto's met: Adaptieve snelheidsregeling

    Werkprincipe WAARSCHUWINGWanneer u een heuvel afrijdt, kan de snelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem bedient de remmen niet, maar geeft een waarschuwing af. Via het systeem kan een snelheid worden ingesteld waar de auto vervolgens op wordt begrensd. De ingestelde snelheid wordt de effectieve maximumsnelheid van uw auto, echter met de optie deze snelheid indien nodig tijdelijk te overschrijden.

     Citroen DS5 - Instructieboekje (2011-2018) > Controle / aanpassen bandenspanning

    U kunt de compressor, zonder inspuiting van het afdichtmiddel, ook gebruiken om: - uw bandenspanning te controleren of uw banden op spanning te brengen, - andere opblaasbare voorwerpen op te pompen (ballen, fietsbanden...). Draai de schakelaar A in de stand "Op spanning brengen". Rol de zwarte slang H volledig uit. Sluit de zwarte slang aan op het ventiel van de band of van de accessoire.