Instructieboekje, auto handleidingen

Parkeerhulp achter

De achtersensoren werken alleen als de transmissie in de achteruit (R) staat. Met het dichter naderen van het obstakel, neemt het tempo van de akoestische waarschuwingssignalen toe. Als het obstakel minder dan 30 cm ver is, klinkt het geluidssignaal continu. Als het systeem verder dan 30 cm vanaf de hoeken van de bumper een voorwerp herkent dat stilstaat of van de auto af beweegt, klinkt het geluid maar 3 seconden. Zodra het systeem een naderend voorwerp ontdekt, klinkt de waarschuwing opnieuw.

Parkeerhulp achter

Het sensorbereik beslaat tot 1,8 m vanaf de achterbumper. Er is mogelijk een kleiner detectiegebied rond de bumperhoeken.

Het systeem herkent bepaalde voorwerpen als de transmissie in de achteruit (R) staat:

  • wanneer de auto naar een stilstaand voorwerp toe beweegt met een snelheid van 5 km/h of minder.
  • wanneer uw auto stilstaat, maar een bewegend voorwerp de achterkant van uw auto nadert met een snelheid van 5 km/h of minder.
  • wanneer uw auto beweegt met een snelheid van minder dan 5 km/h en een bewegend voorwerp de achterkant van uw auto nadert met een snelheid van minder dan 5 km/h.
Het systeem geeft alleen geluidssignalen wanneer uw auto in beweging is of wanneer uw auto stilstaat en het gedetecteerde obstakel zich op een afstand van minder dan 30 cm van de bumper bevindt.

Indicatie van afstand tot obstakel

Het systeem biedt via het informatiedisplay een indicatie van de afstand tot een obstakel. De afstandsaanduiding wordt weergegeven indien de transmissie in de achteruit (R) staat.

De indicatie wordt weergegeven:

  • Naarmate de afstand tot het obstakel afneemt, gaan de aanduidingsblokken branden en richting het autopictogram bewegen.
  • Als er geen obstakel wordt gedetecteerd, worden de afstandsaanduidingsblokken in het grijs weergegeven.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Werking

    WAARSCHUWING Om letsel te voorkomen, moet u altijd voorzichtig zijn in de achteruit (R) en als u het sensorsysteem gebruikt.Het systeem detecteert mogelijk geen voorwerpen met oppervlakken die reflectie absorberen. Wees altijd voorzichtig en oplettend tijdens het rijden. Als u niet goed oplet, kunt u een botsing krijgen. Verkeersgeleidingssystemen, slecht weer, luchtremmen, uitwendige motoren of ventilators kunnen de goede werking van het sensorsysteem beïnvloeden. Dit kan leiden tot verminderde prestaties of vals alarm.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Parkeerhulp voor

    De sensoren aan de voorzijde zijn actief als de transmissie NIET in de parkeerstand (P) staat en als uw auto met lage snelheid rijdt. Het sensorbereik beslaat tot 70 cm vanaf de voorbumper. Het dekkingsgebied neemt af bij de buitenhoeken.

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Elektrisch sluiten

      Druk op deze knop C om de achterklep elektrisch te sluiten. Probeer de achterklep bij het sluiten niet tegen te houden; hierdoor stopt de achterklep met sluiten en gaat deze vervolgens enkele centimeters omhoog.