Instructieboekje, auto handleidingen

Snelheidsbegrenzer - Auto's met: Adaptieve snelheidsregeling

Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) / Rijhulpmiddelen / Snelheidsbegrenzer - Auto's met: Adaptieve snelheidsregeling

Werkprincipe

WAARSCHUWING

Wanneer u een heuvel afrijdt, kan de snelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem bedient de remmen niet, maar geeft een waarschuwing af.

Via het systeem kan een snelheid worden ingesteld waar de auto vervolgens op wordt begrensd. De ingestelde snelheid wordt de effectieve maximumsnelheid van uw auto, echter met de optie deze snelheid indien nodig tijdelijk te overschrijden.

Gebruik van het systeem

N.B.:  De ingestelde snelheidslimiet kan gedurende een korte periode doelbewust worden overschreven (bijvoorbeeld tijdens inhalen).

Het systeem wordt bediend met de toetsen op het stuurwiel.

Gebruik van het systeem

Het systeem in- en uitschakelen

Druk op LIM CNCL/OFF om de begrenzer stand-by te zetten. Het informatiedisplay vraagt u, een snelheid in te stellen. Druk op LIM CNCL/OFF terwijl de begrenzer stand-by staat als u het systeem wilt uitschakelen.

Snelheidslimiet instellen

  • Druk op SET- terwijl de begrenzer stand-by staat om de begrenzer op de huidige rijsnelheid in te stellen.
  • Druk op RES+ of SET- om uw gewenste snelheidslimiet te selecteren. De snelheid wordt op het informatiedisplay weergegeven en opgeslagen als de ingestelde snelheid.
  • Druk op LIM CNCL/OFF om de werking van de begrenzer te annuleren en deze stand-by te zetten. De ingestelde snelheid verschijnt doorgekruist op het informatiedisplay.
  • Druk op RES+ om de werking van de begrenzer te hervatten. De ingestelde snelheid verschijnt op het informatiedisplay.
Ingestelde snelheidslimiet doelbewust overschrijden

Trap het gaspedaal volledig in om het systeem tijdelijk te deactiveren. Het systeem wordt opnieuw geactiveerd zodra de rijsnelheid onder de ingestelde snelheid zakt.

Systeemwaarschuwingen

Als u de ingestelde snelheid per ongeluk overschrijdt, knippert de controlelamp ingestelde snelheid op het informatiedisplay en hoort u een geluidssignaal.

Als u de ingestelde snelheid doelbewust overschrijdt, knippert alleen de controlelamp ingestelde snelheid op het informatiedisplay.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Snelheidsbegrenzer - Auto's met: Snelheidsregeling

    WerkingWAARSCHUWING Wanneer u een heuvel afrijdt, kan uw rijsnelheid hoger worden dan de ingestelde snelheid. Het systeem bedient de remmen niet, maar er wordt een waarschuwing weergegeven. Wanneer deze waarschuwing niet wordt opgevolgd, kan dit ernstige of dodelijke verwondingen tot gevolg hebben.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Bestuurderswaarschuwing

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Programma's Sport en Sneeuw

    Deze twee specifieke programma's vullen de automatische werking aan onder bijzondere rijomstandigheden. Sport "S" Druk op de toets "S" als de motor is gestart. Het schakelprogramma maakt dan automatisch een dynamische rijstijl mogelijk.