Instructieboekje, auto handleidingen

Starten op afstand

WAARSCHUWING

Om uitlaatgassen te voorkomen, mag u starten op afstand niet gebruiken als uw auto binnen of in een slecht geventileerde ruimte is geparkeerd.

N.B.:  Gebruik starten op afstand niet wanneer de brandstoftank bijna leeg is.

Missing Image  De knop voor starten op afstand zit op de zender.

Met deze functie kunt u uw auto van buitenaf starten.De zender heeft een groter werkingsbereik.

Als uw auto is uitgerust met automatische klimaatregeling, dan kunt u instellen dat deze in werking treedt wanneer u uw auto op afstand start. Een handmatig klimaatregelsysteem zal werken in de instelling die werd gebruikt toen u de auto uitschakelde.

In tal van landen en provincies zijn er beperkingen op het gebruik van starten op afstand.Raadpleeg uw lokale en nationale of regionale wetgeving voor de specifieke vereisten voor startsystemen op afstand.

Het startsysteem op afstand werkt niet in de volgende gevallen:

  • Het contact staat aan.
  • Het alarmsysteem is afgegaan.
  • U hebt de functie uitgeschakeld.
  • De motorkap is open.
  • De transmissie staat niet in de parkeerstand (P).
  • De spanning van de voertuigaccu is te laag.
  • De motorstoringslamp brandt.
De auto op afstand starten

N.B.:  U moet binnen drie seconden op elke knop drukken.Als u deze volgorde niet volgt, zal uw auto niet starten op afstand.

De auto op afstand starten

De startprocedure staat op het label met gegevens over uw zender.

Om de auto op afstand te starten:
  1. Druk op de vergrendelknop om alle portieren te vergrendelen.
  1. Druk twee keer op de knop voor starten op afstand.De buitenverlichting knippert twee keer.
 De claxon klinkt als het systeem niet start, tenzij stille start is ingeschakeld.Bij stille start werkt de ventilator tegen een lagere snelheid om het lawaai te beperken.Deze functie kan worden in- of uitgeschakeld via het informatiedisplay.

N.B.:  Als u de auto op afstand start met een sleutel met kliksysteem op afstandsbediening, dan moet u het contact aanzetten voordat u met de auto kunt rijden. Bij een passieve sleutel moet u één keer op de START/STOP-knop op het dashboard drukken terwijl u het rempedaal intrapt voordat u met de auto kunt rijden.

De elektrisch bediende ruiten werken niet tijdens starten op afstand en de radio wordt niet automatisch ingeschakeld.

De parkeerlichten blijven branden en de auto blijft 5, 10 of 15 minuten draaien, afhankelijk van de instelling.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Sleutel voor intelligente toegang - Type 2

    De afstandsbediening maakt gebruik van een lithium knoopbatterij van drie volt, CR2450 of soortgelijk. Druk op de ontgrendelknop en trek de sleutelbaard eruit. Draai een dunne munt onder het lipje dat verborgen zit achter de sleutelbaard, om het accudeksel te verwijderen. Plaats een geschikt gereedschap, zoals een schroevendraaier, op de afgebeelde positie en verwijder de accu voorzichtig. Plaats een nieuwe batterij met de + naar omhoog gericht. Plaats het accudeksel en de sleutelbaard terug. Uw auto vinden

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Werkingstijd auto verlengen

    Herhaal Stap 1 en 2 terwijl de auto nog draait om de werkingstijd te verlengen met de duur van een volgende start op afstand.Als u hebt geprogrammeerd dat dit 10 minuten duurt, dan begint de tweede periode van 10 minuten nadat de eerste activeringsperiode helemaal is verstreken.Als de auto bijvoorbeeld al vijf minuten draaide na de eerste keer starten op afstand, zal de auto nu nog in totaal 15 minuten blijven draaien. U kunt starten op afstand tot maximaal 35 minuten verlengen. Wacht minstens vijf seconden voordat u start op afstand nadat de auto is uitgeschakeld.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Interieurfilter

    Het interieurfilter moet regelmatig worden vervangen om de optimale werking van de airconditioning te behouden. Verwijderen 1. Zet het contact UIT. 2. Open het dashboardkastje. Til de tussenplaat op aan de zijde met de steun, maak de nokken van de steun los en verwijder de tussenplaat door er in horizontale richting aan te trekken.