Instructieboekje, auto handleidingen

Transport

Algemene informatie

WAARSCHUWING

Zorg dat u voorwerpen in de bagageruimte goed vastmaakt. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verwondingen bij bruusk remmen of een botsing.

Leg geen voorwerpen op de afdekking van de bagageruimte. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot al dan niet dodelijke verwondingen bij bruusk remmen of een botsing.

Het maximale laadvermogen van uw auto kan beperkt worden door het volume (hoeveel ruimte beschikbaar is) of door het nominale laadvermogen (hoeveel gewicht de auto mag vervoeren). Wanneer u het maximale laadvermogen van de auto hebt bereikt, mag u geen lading meer toevoegen, zelfs niet als er nog ruimte beschikbaar is. Overbelading of verkeerde lading van uw auto kan bijdragen tot verlies van controle en kantelen van de auto.

Zorg dat u de achterklep volledig sluit om te voorkomen dat uitlaatgassen de auto binnendringen. Als u de achterklep niet volledig kunt sluiten, open dan de luchtroosters of de ruiten, zodat verse lucht in uw voertuig kan stromen. Als u deze instructie negeert, kan dat al dan niet dodelijke verwondingen tot gevolg hebben.

Overschrijd niet de maximum voor- en achterasbelasting voor uw auto.

N.B.:  Wanneer u lange voorwerpen in uw auto laadt, zoals bijvoorbeeld buizen, houten planken of meubels, moet u voorzichtig zijn dat u de interieurbekleding niet beschadigt.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Aandrijfregeling

    Door bestuurder selecteerbare wielophangingDe door de bestuurder selecteerbare wielophanging zorgt voor een unieke rijervaring, via een aantal innovatieve elektronische voertuigsystemen. Deze systemen bewaken voortdurend uw rijhandelingen en de omstandigheden op de weg, om het rijcomfort en de besturing te optimaliseren. Door de bestuurder selecteerbare wielophanging bestaat uit de volgende systemen: Continu geregelde demping past de stijfheid van de schokdempers dynamisch aan in realtime, naargelang van het wegoppervlak en de handelingen van de bestuurder. Dit systeem bewaakt voortdurend de beweging van uw auto (rollen, knikken, schommelen), de positie van de wielophanging, lading, snelheid, omstandigheden op de weg en de besturing, om de demping van de wielophanging aan te passen voor een optimale controle over de auto. Elektronische stuurbekrachtiging past de stuurinspanningen en het stuurgevoel aan op basis van uw rijsnelheid en handelingen. Adaptieve besturing optimaliseert de stuurrespons van uw auto op basis van uw input op het stuurwiel, veranderingen in rijsnelheid of andere omstandigheden. U kunt configureren welke modus actief is in het hoofdmenu op het informatiedisplay.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Aanhangers trekken

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Actieve parkeerhulp gebruiken

    Een actieve parkeerhulpmodus selecteren   Druk één keer op de knop om fileparkeren in te schakelen. Druk een tweede keer op de knop om loodrecht op de weg parkeren in te schakelen. Als u opnieuw op de knop drukt, wordt het systeem uitgeschakeld.