Instructieboekje, auto handleidingen

Transport van de auto

Transport van de auto

Als uw auto gesleept moet worden, neemt u contact op met een professionele sleepdienst of, als u lid bent van een programma voor pechassistentie, neemt u contact op met uw leverancier voor pechassistentie.

We raden aan dat u een lepel en dolly of een oprijwagen gebruikt om uw auto te slepen. Gebruik geen hijsstrop om te slepen. Ford Motor Company heeft geen procedure goedgekeurd voor het slepen met een hijsstrop. Als de auto onjuist of met andere middelen wordt gesleept, kan de auto beschadigd raken.

Ford Motor Company produceert een sleephandleiding voor alle erkende bestuurders van sleepauto's. Laat de bestuurder van uw sleepauto deze handleiding raadplegen voor de juiste procedures om uw auto vast te koppelen of te slepen.

Het is toegestaan om uw auto met voorwielaandrijving vanaf de voorzijde te laten slepen als een lepel wordt gebruikt om de voorwielen omhoog te zetten. Als de auto op deze manier wordt gesleept, kunnen de achterwielen op de grond blijven.

Bij auto's met voorwielaandrijving moeten de voorwielen op een dolly worden geplaatst als uw auto van achteren met een lepel wordt gesleept. Dit voorkomt schade aan de transmissie.

Als u een voertuig met aandrijving op alle wielen of met vierwielaandrijving sleept, moeten alle wielen van de grond. Gebruik daarom een hefuitrusting voor de wielen en verrijdbare onderstellen of een uitrusting met een laadbed. Hiermee voorkomt u schade aan de transmissie, het systeem voor aandrijving op alle wielen of vierwielaandrijving en de auto.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Waarschuwingssysteem na een aanrijding

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Sleeppunten

    Wegens lokale vereisten in bepaalde landen, kunnen sommige auto's zijn uitgerust met een recuperatiehaak.Locatie recuperatiehaak Als uw auto is uitgerust met een recuperatiehaak die kan worden ingeschroefd, bevindt de haak zich bij het reservewiel of onder de opbergruimte in de vloer achteraan.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Starten van het hybridesysteem

    1. Controleer of de parkeerrem is geactiveerd. 2. Controleer of de selectiehendel in stand P staat. 3. Trap het rempedaal stevig in. en een melding worden op het multi-informatiedisplay weergegeven.