Instructieboekje, auto handleidingen

Trekhaak

Een goede trekhaak is zéér belangrijk Zijwind, rukwinden door passerende vrachtwagens en hobbelige wegen vormen een zware belasting voor de trekhaak Neem de volgende regels in acht:

  • Moeten er voor het bevestigen van de trekhaak gaten worden geboord in de carrosserie? Zorg er in dat geval voor dat, wanneer de trekhaak weer wordt verwijderd, deze gaten weer worden afgedicht Als dat niet gebeurt, zouden koolmonoxide (CO) uit de uitlaat, evenals stof en water in het interieur terecht kunnen komen.
  • De bumper is niet geschikt voor het monteren van een trekhaak. Monteer nooit een trekhaak los op de bumper Gebruik alleen een trekhaak die op het chassis moet worden bevestigd.
  • Kia trekhaken en toebehoren zijn verkrijgbaar bij de officiële Kia dealer/ servicepartner.

Losbreekvoorziening

Bevestig altijd een stalen kabel of ketting tussen de aanhanger en de auto Laat de kabel onder de koppeling doorlopen, zodat bij het losraken van de originele koppeling de dissel de grond niet kan raken Mogelijk worden door de fabrikant van de trekhaak of aanhanger ook instructies met betrekking tot de losbreekvoorziening geleverd. Volg de instructies van de fabrikant altijd op bij het bevestigen van een losbreekvoorziening Bevestig de kabel of ketting niet te strak, zodat de aanhanger vrij kan bewegen in bochten. Laat de kabel of ketting niet over de grond slepen.

Remsysteem aanhanger

Controleer of uw aanhanger voldoet aan de wettelijke voorschriften als uw aanhanger is uitgerust met een remsysteem dat correct geïnstalleerd is en juist werkt Als uw aanhanger zwaarder is dan het maximaal toegelaten gewicht voor een ongeremde aanhanger, moet de aanhanger een eigen remsysteem hebben Volg de instructies van de fabrikant op voor het gebruiken, afstellen en onderhouden van het remsysteem van de aanhanger.

  • Breng nooit wijzigingen aan in het remsysteem van de auto.

WAARSCHUWING Remsysteem aanhanger Ga niet rijden met een aanhanger met eigen remsysteem voordat dit systeem goed is afgesteld. Voor het afstellen is specifieke vakkennis benodigd. Laat dit daarom uitvoeren bij een gespecialiseerd bedrijf.

    LESEN SIE MEHR:

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Aanhanger, rijden met

    Stel u voordat u met uw auto een aanhanger gaat trekken, eerst op de hoogte van de wettelijke voorschriften Dat is noodzakelijk omdat de voorschriften met betrekking tot trekken van een aanhanger, slepen van een auto en dergelijke per land kunnen verschillen Kia raadt aan om het aan een officiële Kia dealer/servicepartner te vragen.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Rijden met een aanhanger

    Voor het rijden met een aanhanger is enige ervaring vereist. Ga, voordat u zich op de openbare weg begeeft, eerst oefenen met het rijden met een aanhanger Probeer vertrouwd te raken met het gewijzigde stuur en remgedrag Houd altijd in gedachten dat de auto met aanhanger langer is en minder snel reageert Controleer voordat u gaat rijden de bevestiging van de koppeling en de losbreekvoorziening, de elektrische aansluiting, de verlichting, de banden en de afstelling van de spiegels. Als de aanhanger is voorzien van elektrische remmen, controleer dan de remmen door langzaam te gaan rijden met de aanhanger en de remmen handmatig te bekrachtigen. Dit is tevens een goede controle van de elektrische aansluiting Controleer tijdens het rijden af en toe of de lading nog goed vastzit en of de verlichting en de remmen nog werken.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Verzorging van de veiligheidsgordels

    Veiligheidsgordels mogen niet worden gedemonteerd of gemodificeerd. Verder moet er op worden gelet dat de gordels en de onderdelen daarvan niet beschadigd worden door de scharnieren van de stoelen, de portieren of anderszins. WAARSCHUWING Zorg dat u de veiligheidsgordel en de gesp niet beschadigt als u de neergeklapte rugleuning van de achterstoelen weer in hun oorspronkelijke positie zet. Zorg ervoor dat de gordel of gesp niet klem komen te zitten tussen de achterstoelen. Een beschadigde gordel of gesp is minder sterk en kan bij een aanrijding of noodstop dienst weigeren, waardoor ernstig letsel kan ontstaan. Vervang de gordel of gordelsluiting direct indien deze beschadigd is. In een afgesloten auto in zonnig weer kunnen de veiligheidsgordels heet worden. Zij kunnen brandwonden veroorzaken bij baby's en kinderen.