Instructieboekje, auto handleidingen

Vervoeren op een autoambulance

Als uw auto wordt getransporteerd op een autoambulance, zet de auto dan op de plaatsen vast die zijn aangegeven in afbeelding.

Belangrijke informatie

Als uw auto met touwen of kettingen wordt vastgezet, moeten de aangegeven bevestigingshoeken 45º zijn.

Trek de touwen of kettingen niet te strak aan omdat hierdoor schade aan de auto kan ontstaan.

Belangrijke informatie

Slepen in een noodgeval

In geval van nood kunt u een sleepkabel of -ketting aan een sleepoog vastmaken.

Uw auto mag op deze manier alleen op een verharde weg en met lage snelheid (lager dan 30 km/h) over een korte afstand worden gesleept.

Er moet een bestuurder in de auto zitten om te sturen en te remmen. Ook dienen de wielen, de assen, de aandrijflijn, de stuurinrichting en de remmen in een goede conditie te zijn.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Omstandigheden waaronder u vóór het slepen contact dient op te nemen met de dealer

    Het volgende kan duiden op een probleem in de transmissie. Neem contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige, of met een bergingsbedrijf. Er verschijnt een waarschuwingsmelding voor het hybridesysteem op het multi-informatiedisplay en de auto beweegt niet. De auto maakt een abnormaal geluid.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Procedure bij slepen in een noodgeval

    1. Haal het sleepoog tevoorschijn. 2. Verwijder het afdekkapje van het sleepoog met een sleufkopschroevendraaier. Plaats om de carrosserie te beschermen een doek tussen de schroevendraaier en de carrosserie, zoals aangegeven in de afbeelding.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Motorolie controleren

    De auto moet op een vlakke ondergrond staan. Controleer het oliepeil voordat u de motor start of zet e motor uit en wacht 10 minuten om de olie in het oliecarter af te tappen. Verwijder de oliepeilstaaf en veeg deze af met een schone, niet pluizende doek.Plaats de oliepeilstaaf opnieuw en trek deze eruit om het oliepeil te controleren. Als het oliepeil op de minimummarkering staat, vul dan onmiddellijk olie bij.