Instructieboekje, auto handleidingen

Voorbereiding voor de winter

  • Gebruik vloeistoffen die geschikt zijn voor winterse omstandigheden.
    • Motorolie
    • Koelvloeistof motor/vermogensregeleenheid
    • Ruitensproeiervloeistof
  • Laat de toestand van de 12V-accu controleren door een monteur.
  • Laat vier winterbanden onder uw auto monteren of schaf een set sneeuwkettingen voor de achterwielen aan.*

Controleer of alle banden dezelfde maat hebben en van hetzelfde merk zijn en controleer of de sneeuwkettingen geschikt zijn voor de bandenmaat van uw auto.

*: 18 inch banden kunnen niet worden voorzien van sneeuwkettingen.

Voordat u met de auto gaat rijden

Voer, afhankelijk van de omstandigheden, de volgende handelingen uit:

  • Probeer een vastgevroren ruit niet met kracht te openen en zet de ruitenwissers niet aan als deze vastgevroren zijn. Giet warm water over het bevroren gedeelte om het ijs te laten smelten. Veeg het water direct weg om te voorkomen dat het bevriest.
  • Verwijder de eventueel aanwezige sneeuw van de luchtinlaten voor de voorruit om zeker te kunnen zijn van een juiste werking van de aanjager van het airconditioningsysteem.
  • Controleer of er sprake is van ijs- of sneeuwophopingen op de verlichting aan de buitenzijde, op het dak, op het chassis, rond de banden of op de remmen, en verwijder deze indien dat het geval is.
  • Verwijder sneeuw en modder van de onderzijde van uw schoenen voordat u in de auto stapt.

Tijdens het rijden

Verhoog de snelheid geleidelijk, houd een veilige afstand tussen u en uw voorligger en pas de snelheid aan de conditie van de weg aan.

Bij het parkeren

  • Parkeer de auto en zet de selectiehendel in stand P, maar activeer de parkeerrem niet. De parkeerrem kan vastvriezen en bij het deactiveren niet vrij komen. Blokkeer bij het parkeren van de auto de wielen zonder de parkeerrem te gebruiken.

    Het niet in acht nemen hiervan kan gevaarlijk zijn omdat de auto onverwacht in beweging kan komen, hetgeen kan leiden tot een ongeval.

  • Controleer als de auto geparkeerd is zonder de parkeerrem te activeren of de selectiehendel niet uit stand P kan worden gezet*.

*: De selectiehendel wordt geblokkeerd als wordt geprobeerd deze vanuit stand P in een andere stand te zetten zonder het rempedaal in te trappen. Als de selectiehendel niet uit stand P kan worden gezet, kan er een probleem aanwezig zijn in het schakelblokkeersysteem. Laat de auto onmiddellijk controleren door een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Rijden in de winter

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Kiezen van sneeuwkettingen

    Behalve auto's met 18 inch banden Gebruik de juiste maat sneeuwkettingen. De maat van de sneeuwkettingen is afgestemd op de bandenmaat. Zijketting (diameter 3 mm) Dwarsketting (diameter 4 mm)

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Statische bochtverlichting

    Tijdens het rijden met dim- of grootlicht wordt de mistlamp vóór ingeschakeld om de binnenkant van de bocht extra te verlichten bij snelheden tot 40 km/h. Het gebruik van de statische bochtverlichting is vooral handig in de stad, op kruispunten, op bijzonder bochtige wegen, bij parkeermanoeuvres, ...