Instructieboekje, auto handleidingen

Rijden in de winter

Tref voor het aanbreken van de winter de noodzakelijke voorbereidingen en voer de benodigde controles uit. Pas uw rijgedrag altijd aan de actuele weersomstandigheden aan.

LESEN SIE MEHR:

 Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Rijden met een hybrideauto

Besteed aandacht aan de volgende punten om zuinig en milieuvriendelijk te rijden: Gebruik van de ECO-modus Bij gebruik van de ECO-modus kan het koppel dat correspondeert met de mate waarin het gaspedaal wordt ingetrapt geleidelijker worden afgegeven dan onder normale omstandigheden. Bovendien wordt de werking van de airconditioning (verwarmen/koelen) geminimaliseerd zodat er minder brandstof verbruikt wordt.

 Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Voorbereiding voor de winter

Gebruik vloeistoffen die geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Motorolie Koelvloeistof motor/vermogensregeleenheid Ruitensproeiervloeistof Laat de toestand van de 12V-accu controleren door een monteur. Laat vier winterbanden onder uw auto monteren of schaf een set sneeuwkettingen voor de achterwielen aan.*

 KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Verzorging van de veiligheidsgordels

Veiligheidsgordels mogen niet worden gedemonteerd of gemodificeerd. Verder moet er op worden gelet dat de gordels en de onderdelen daarvan niet beschadigd worden door de scharnieren van de stoelen, de portieren of anderszins. WAARSCHUWING Zorg dat u de veiligheidsgordel en de gesp niet beschadigt als u de neergeklapte rugleuning van de achterstoelen weer in hun oorspronkelijke positie zet. Zorg ervoor dat de gordel of gesp niet klem komen te zitten tussen de achterstoelen. Een beschadigde gordel of gesp is minder sterk en kan bij een aanrijding of noodstop dienst weigeren, waardoor ernstig letsel kan ontstaan. Vervang de gordel of gordelsluiting direct indien deze beschadigd is. In een afgesloten auto in zonnig weer kunnen de veiligheidsgordels heet worden. Zij kunnen brandwonden veroorzaken bij baby's en kinderen.