Instructieboekje, auto handleidingen

Waarschuwingsscherm

In de volgende situaties waarschuwt het RSA-systeem de bestuurder m.b.v. een waarschuwingsdisplay.

  • Wanneer de rijsnelheid de drempelwaarde voor de snelheidswaarschuwing in relatie tot de maximumsnelheid op het op het multi-informatiedisplay weergegeven verkeersbord overschrijdt, verandert de kleur van het verkeersbord.
  • Als wordt gesignaleerd dat uw auto een ander voertuig inhaalt terwijl er een verkeersbord voor een inhaalverbod wordt weergegeven op het multi-informatiedisplay, gaat het verkeersbord knipperen.
  • Auto's met navigatiesysteem: Als het RSA-systeem een verkeersbord voor verboden in te rijden herkent en signaleert dat de bestuurder het inrijverbod negeert op basis van de kaartinformatie van het navigatiesysteem, knippert het verkeersbord voor verboden in te rijden.

Afhankelijk van de situatie wordt de verkeerssituatie (richting en snelheid van het verkeer en hoeveelheid verkeer) mogelijk niet goed gesignaleerd en werkt het waarschuwingsdisplay mogelijk niet goed.

Automatisch uitschakelen van weergave verkeersborden RSA In de volgende situaties worden een of meer verkeersborden automatisch uitgeschakeld.

  • Een nieuw verkeersbord wordt over een bepaalde afstand niet herkend.
  • De weg verandert als gevolg van een afslag naar links of rechts, enz.

■ Omstandigheden waaronder de functie mogelijk niet goed werkt of niet goed signaleert In de volgende situaties werkt de RSA niet normaal en worden verkeersborden mogelijk niet herkend, worden onjuiste verkeersborden weergegeven, enz. Dit duidt echter niet op een storing.

  • De camerasensor is niet goed uitgelijnd doordat de sensor, enz. is blootgesteld aan hevige schokken.
  • Er zit(ten) vuil, sneeuw, stickers, enz. op de voorruit in de buurt van de camerasensor.
  • Onder barre weersomstandigheden, bijvoorbeeld bij zware regenval, mist, sneeuw of zandstormen
  • Licht van een tegenligger, de zon, enz. dringt de camerasensor binnen.
  • Het verkeersbord is vuil, vervaagd, gekanteld of krom of, in geval van een elektronisch verkeersbord, het contrast is slecht.
  • Het verkeersbord gaat helemaal of gedeeltelijk verscholen achter boombladeren, een paal, o.i.d.
  • Het verkeersbord is alleen korte tijd zichtbaar voor de camerasensor.
  • De omgeving (bij afslaan, rijstrookwisseling, enz.) wordt onjuist beoordeeld.
  • Ook wanneer een verkeersbord niet van toepassing is op de rijstrook waar op dat moment op wordt gereden, staat dit bord wel direct na een vertakking van de snelweg of bij een aangrenzende rijstrook net voordat rijstroken samenkomen.
  • Er zitten stickers op de achterzijde van de voorligger.
  • Er wordt een verkeersbord herkend dat lijkt op een verkeersbord dat compatibel is met het systeem.
  • Er wordt met de auto in een land gereden waar het verkeer aan de andere kant rijdt.
  • Mogelijk worden verkeersborden met de snelheidslimiet voor parallelwegen gesignaleerd en weergegeven (wanneer deze in het zicht van de camerasensor staan) terwijl de auto op de hoofdweg rijdt.
  • Mogelijk worden verkeersborden met de maximaal toegestane snelheid voor afslagen van rotondes gesignaleerd en weergegeven (wanneer deze in het zicht van de camerasensor staan) terwijl de auto op de rotonde rijdt.

■ Rijden in een land met een andere eenheid voor snelheid Aangezien de RSA verkeersborden herkent aan de hand van de ingestelde eenheid voor snelheid, is het noodzakelijk om de ingestelde eenheid van het instrumentenpaneel te wijzigen. Stel de ingestelde eenheid van het instrumentenpaneel in op de eenheid van snelheid van de verkeersborden op de actuele locatie.

■ In-/uitschakelen van het systeem

1. Selecteer Gebruik van de ondersteunende systemen op het instelscherm

2. Druk op Gebruik van de ondersteunende systemen op het stuurwiel.

Gebruik van de ondersteunende systemen

■Weergave verkeersbord snelheidslimiet Als het contact de laatste keer UIT werd gezet terwijl er een verkeersbord met de maximaal toegestane snelheid op het multi-informatiedisplay werd weergegeven, wordt datzelfde verkeersbord weer weergegeven wanneer het contact AAN wordt gezet.

■ Persoonlijke voorkeursinstellingen Bepaalde instellingen (bijvoorbeeld de drempelwaarde voor de waarschuwing voor te hard rijden) kunnen worden gewijzigd.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Soorten herkende verkeersborden

    De volgende soorten verkeersborden, inclusief elektronische verkeersborden en knipperende verkeersborden, worden herkend. Niet-officiële (niet aan het Verdrag van Wenen voldoende) of recentelijk geïntroduceerde verkeersborden worden mogelijk niet herkend.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Dynamic Radar Cruise Control

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Display-instellingen

    Instelmogelijkheden voor het afstellen van het contrast en de helderheid van het scherm. Het display kan ook worden uitgeschakeld. Scherm voor display-instellingen Ga naar "Display": toets MENU → "Display" Scherm uitschakelen. Schermkwaliteit wijzigen. Schermkwaliteit van de camera van het Rear Monitor-systeem wijzigen. Instellen dagmodus.