Instructieboekje, auto handleidingen

Werking

WAARSCHUWING

Het systeem is bedoeld om de bestuurder te helpen. Het systeem is niet bedoeld ter vervanging van uw aandacht en inschattingsvermogen. U bent nog steeds verantwoordelijk om tijdens het rijden voorzichtig en oplettend te zijn.

U blijft te allen tijde verantwoordelijk voor het besturen van de auto, de bewaking van het systeem en ingrijpen indien nodig. Als u niet voorzichtig bent, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen.

Als de sensor is geblokkeerd, is het mogelijk dat het systeem niet werkt.

N.B.:  Onder koude en barre weersomstandigheden is het mogelijk dat het systeem niet werkt. Regen, sneeuw, opspattend water en grote contrasten in verlichting kunnen ervoor zorgen dat de sensor niet correct werkt.

N.B.:  Voer geen voorruitreparaties uit in de directe omgeving van de sensor.

N.B.:  Het systeem werkt wellicht niet correct als uw auto is uitgerust met een niet door ons goedgekeurde wielophangingsset.

N.B.:  Breng altijd Originele Ford Onderdelen aan wanneer gloeilampen voor de koplampen worden vervangen. Andere gloeilampen kunnen de prestaties van het systeem verminderen.

N.B.:  Het systeem herkent wellicht niet alle verkeersborden en kan borden incorrect lezen.

N.B.:  Houd de voorruit vrij van obstructies, bijvoorbeeld uitwerpselen van vogels, insecten, sneeuw en ijs.

N.B.:  Het systeem is ontworpen om verkeersborden te herkennen conform het Verdrag van Wenen.

N.B.:  De verkeersbordgegevens verstrekt door het navigatiesysteem bevatten informatie die is opgenomen in de gegevenshouderuitgave.

De sensor bevindt zich achter de binnenspiegel.Deze registreert voortdurend verkeersborden en geeft informatie met betrekking tot de toegestane maximumsnelheid en inhaalregelgeving.

Het systeem detecteert herkenbare verkeersborden, zoals:

  • Borden met snelheidslimiet.
  • Borden voor niet inhalen.
  • Borden voor einde snelheidslimiet.
  • Borden voor einde inhaalverbod.
Verkeersbordherkenning gebruiken

Snelheidswaarschuwing systeem instellen

Het systeem heeft een aantal snelheidswaarschuwingsniveaus die u met behulp van het informatiedisplay kunt instellen.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Verkeersbordherkenning

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Systeemdisplay

    Het systeem kan twee verkeersborden parallel weergeven. U kunt de status te allen tijde bekijken m.b.v. het informatiedisplay.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Hybride elektrische auto

    Deze hybride auto combineert aandrijving door een elektro- en een benzinemotor voor ongekende prestaties en efficiëntie. Er zijn geen speciale brandstoffen vereist, en u hoeft de auto nooit op een stopcontact aan te sluiten.N.B.:  Misschien valt u het hoge motortoerental na het starten op. Dit tijdelijke verschijnsel is normaal en dient om het interieur te verwarmen en de uitstoot te beperken.   Starten: Schakel het contact in met de keuzehendel van de transmissie in parkeerstand (P). Op het instrumentenpaneel licht de groene Ready-lamp op, om u te laten weten dat de auto klaar is voor vertrek.