Instructieboekje, auto handleidingen

Wijzigen van de standen van het contact

De standen kunnen worden gewijzigd door op de startknop te drukken als het rempedaal niet wordt ingetrapt. (De stand verandert iedere keer dat op de knop wordt gedrukt.)

  1. UIT*.

    De alarmknipperlichten kunnen worden gebruikt.

  2. Stand ACC.

    Sommige elektrische componenten zoals het audiosysteem kunnen worden gebruikt.

    Op het instrumentenpaneel wordt ACCESSORY weergegeven.

  3. AAN.

    Alle elektrische componenten kunnen worden gebruikt.

    Op het instrumentenpaneel wordt IGNITION ON weergegeven.

    *: Als de selectiehendel niet in stand P staat en het hybridesysteem wordt uitgezet, wordt het contact in stand ACC gezet in plaats van UIT.

Rijprocedures

Uitschakelen van het hybridesysteem met de selectiehendel in een andere stand dan P

Als de selectiehendel niet in stand P staat en het hybridesysteem wordt uitgezet, wordt het contact in plaats van UIT in stand ACC gezet. Voer de volgende procedure uit om het contact UIT te zetten:

1. Controleer of de parkeerrem is geactiveerd.

2. Zet de selectiehendel in stand P.

3. Controleer of "Turn Off Vehicle" (zet auto uit) op het multi-informatiedisplay wordt weergegeven en druk de startknop eenmaal in.

4. Controleer of "Turn Off Vehicle" (zet auto uit) op het multi-informatiedisplay uit is.

Auto power off-functie Als het contact langer dan 20 minuten in stand ACC of langer dan een uur AAN staat (hybridesysteem niet in werking) terwijl de selectiehendel in stand P is staat, wordt het contact automatisch UIT gezet. Deze functie kan echter niet geheel uitsluiten dat de 12V-accu ontladen raakt. Laat de auto niet gedurende langere tijd in stand ACC of AAN staan terwijl het hybridesysteem niet in werking is.

■ Geluiden en trillingen die kenmerkend zijn voor een hybrideauto

■ Leegraken batterij elektronische sleutel

■ Als de buitentemperatuur laag is, bijvoorbeeld bij rijden in de winter Als het hybridesysteem gestart wordt, knippert het controlelampje READY mogelijk lang. Bedien de auto niet totdat het controlelampje READY continu brandt. Continu branden betekent dat de auto in beweging kan komen.

■ Omstandigheden die de werking kunnen beïnvloeden

■ Aanwijzingen voor de instapfunctie

■ Als het hybridesysteem niet kan worden ingeschakeld

  • De startblokkering is mogelijk niet uitgeschakeld.

    Neem contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

  • Controleer of de selectiehendel goed in stand P staat. Mogelijk kan het hybridesysteem niet worden gestart als de selectiehendel niet in stand P staat. "To Start Vehicle, Put Shift Lever into P" (zet de selectiehendel in stand P om de auto te starten) wordt op het multi-informatiedisplay weergegeven.

■ Stuurslot Nadat het contact UIT is gezet en de portieren zijn geopend en gesloten, wordt het stuurwiel vergrendeld met de stuurslotfunctie. Als u nogmaals op de startknop drukt, wordt het stuurslot automatisch weer uitgeschakeld.

■Wanneer het stuurslot niet kan worden ontgrendeld

"Steering Wheel Lock Press Power Switch while Turning Wheel" (Stuurwiel vergrendeld. Druk op de startknop terwijl u het stuurwiel draait) wordt op het multi-informatiedisplay weergegeven.

Controleer of de selectiehendel in stand P staat.

Druk op de startknop terwijl u het stuurwiel naar links en rechts beweegt.

Rijprocedures

■ Oververhitting van de elektromotor van het stuurslot voorkomen Om te voorkomen dat de elektromotor van het stuurslot oververhit raakt, kan de werking worden onderbroken als het hybridesysteem in korte tijd herhaaldelijk wordt in- en uitgeschakeld. Schakel het hybridesysteem in dat geval niet in of uit. Na ongeveer 10 seconden zal de elektromotor van het stuurslot weer functioneren.

■ Als op het multi-informatiedisplay "Smart Entry & Start System Malfunction See Owner's Manual" (Storing in Smart entry-systeem met startknop; raadpleeg handleiding) wordt weergegeven Er is mogelijk een storing in het systeem aanwezig. Laat de auto onmiddellijk controleren door een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■ Als het controlelampje READY niet gaat branden Neem, als het controlelampje READY niet gaat branden nadat de juiste procedure voor het starten van de auto is gevolgd, direct contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■Wanneer er een storing in het hybridesysteem aanwezig is

■ Als de batterij van de elektronische sleutel ontladen is

■ Bedienen van de startknop

  • Als de knop niet kort en krachtig wordt ingedrukt, wijzigt de stand van het contact mogelijk niet of wordt het hybridesysteem niet gestart.
  • Als u probeert het hybridesysteem opnieuw te starten direct nadat het contact UIT is gezet, dan start het hybridesysteem in sommige gevallen mogelijk niet. Wacht nadat u het contact UIT hebt gezet een paar seconden voordat u het hybridesysteem opnieuw start.

■ Als het Smart entry-systeem met startknop is uitgeschakeld via de persoonlijke voorkeursinstellingen

WAARSCHUWING

■ Starten van het hybridesysteem Ga altijd op de bestuurdersstoel zitten alvorens het hybridesysteem te starten. Trap onder geen enkele voorwaarde het gaspedaal in bij het starten van het hybridesysteem.

Als u dat wel doet, kan dat leiden tot een ongeval waarbij ernstig letsel kan ontstaan.

■Wees voorzichtig tijdens het rijden Als een storing aan het hybridesysteem zich voordoet terwijl de auto rijdt, vergrendel of open de portieren dan niet totdat de auto veilig en volledig tot stilstand is gekomen.

Als onder deze omstandigheden het stuurslot wordt geactiveerd, kan dit leiden tot een ongeval waarbij ernstig letsel kan ontstaan.

■ Uitschakelen van het hybridesysteem in noodgevallen Als u in een noodgeval het hybridesysteem tijdens het rijden wilt stoppen, houdt u de startknop langer dan 2 seconden ingedrukt of drukt u deze minstens 3 keer kort achter elkaar in.

Raak de startknop echter tijdens het rijden niet aan, behalve in geval van nood. Door het uitschakelen van het hybridesysteem tijdens het rijden verliest u niet de controle over het stuurwiel of de remmen. De stuurbekrachtiging werkt echter niet meer. Hierdoor zal het sturen veel zwaarder gaan dan normaal. Zet in dat geval de auto aan de kant zodra dit veilig kan.

 

OPMERKING

■ Voorkomen van ontlading van de 12V-accu

  • Laat het contact niet gedurende een langere periode in stand ACC of AAN staan terwijl het hybridesysteem niet is ingeschakeld.
  • Als ACCESSORY of IGNITION ON op het instrumentenpaneel wordt weergegeven terwijl het hybridesysteem niet in werking is, is het contact niet UIT. Verlaat de auto nadat u het contact UIT hebt gezet.
  • Schakel het hybridesysteem niet uit als de selectiehendel in een andere stand dan P staat. Als het hybridesysteem wordt uitgeschakeld met de selectiehendel in een andere stand wordt het contact niet UIT maar in stand ACC gezet. Als de auto wordt achtergelaten met het contact in stand ACC, kan de 12V-accu ontladen raken.

■ Starten van het hybridesysteem Indien het hybridesysteem moeilijk start, laat uw auto dan onmiddellijk controleren door een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

■ Symptomen die kunnen duiden op een defect in de startknop Als de startknop anders lijkt te werken dan normaal, bijvoorbeeld als de knop iets blijft hangen, kan de startknop defect zijn. Neem onmiddellijk contact op met een erkende Lexus-dealer of hersteller/reparateur of een andere naar behoren gekwalificeerde en uitgeruste deskundige.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Starten van het hybridesysteem

    1. Controleer of de parkeerrem is geactiveerd. 2. Controleer of de selectiehendel in stand P staat. 3. Trap het rempedaal stevig in. en een melding worden op het multi-informatiedisplay weergegeven.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > EV-modus

    In de EV-modus wordt er elektrisch vermogen geleverd door het batterijpakket (tractiebatterij) en wordt alleen de elektromotor (tractiemotor) gebruikt voor de aandrijving van de auto.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Actieve parkeerhulp uitschakelen

    U kunt het systeem als volgt handmatig uitschakelen: Op de knop voor actieve parkeerhulp drukken tijdens een actief manoeuvre. Grijp het stuurwiel tijdens een manoeuvre. Gedurende 30 seconden sneller dan 35 km/h rijden tijdens het zoeken naar een parkeerplek. Sneller dan 50 km/h rijden. Sneller dan 9 km/h rijden tijdens een actief manoeuvre. De aandrijfregeling uitschakelen. Bepaalde voertuigomstandigheden kunnen het systeem ook uitschakelen, zoals: Het systeem voor de aandrijfregeling wordt geactiveerd of is defect. Het antiblokkeersysteem wordt geactiveerd of is defect. Bij een storing in het systeem wordt een bericht weergegeven en weerklinkt een signaal. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.