Instructieboekje, auto handleidingen

Auto-Start-Stop

Het systeem verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-emissies door de motor uit te schakelen wanneer de auto stationair draait, bijvoorbeeld bij verkeerslichten.

WAARSCHUWING

Zet het contact altijd uit voordat u de auto verlaat. Als u dat niet doet, kan dat leiden tot ernstige of dodelijke verwondingen als de motor automatisch opnieuw start.

Schakel de parkeerrem steeds helemaal in voordat u de motorkap opent. Als u deze waarschuwing negeert, kan dat ernstig letsel of de dood tot gevolg hebben.

Zorg dat de parkeerrem altijd volledig is aangetrokken en zorg dat u de auto in de parkeerstand (P) zet. Schakel het contact uit en verwijder de sleutel als u de auto verlaat.

Missing Image  Opmerking: De start/stop-indicatielamp brandt groen wanneer de motor wordt uitgeschakeld, knippert oranje (en er wordt een bericht weergegeven) als u actie moet nemen en grijs als start/stop niet beschikbaar is.

LESEN SIE MEHR:

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Unieke rijeigenschappen

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Start-Stop gebruiken (handmatige transmissie)

Motor uitschakelen Stop de auto. Zet de transmissie in neutraal. Laat het koppelingspedaal en gaspedaal los. Motor opnieuw starten

 KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Voorwaarden voor de werking van het ISG systeem

Het ISG systeem werkt wanneer aan de volgende voorwaarden wordt voldaan: De bestuurder heeft de veiligheidsgordel vastgemaakt. Het bestuurdersportier en de motorkap zijn gesloten. Het vacuüm van de rembekrachtiger is in orde. De accu is voldoende opgeladen. De buitentemperatuur is tussen C en 35 C. De koelvloeistoftemperatuur is niet te laag.