Instructieboekje, auto handleidingen

Start-Stop gebruiken (handmatige transmissie)

Motor uitschakelen

  1. Stop de auto.
  1. Zet de transmissie in neutraal.
  1. Laat het koppelingspedaal en gaspedaal los.
Motor opnieuw starten

Trap het koppelingspedaal in.

N.B.:  Om maximaal voordeel uit het systeem te halen, moet de transmissie in neutraal worden gezet en het koppelingspedaal bij een stop van langer dan drie seconden worden losgelaten.

N.B.:  Het start-stopsysteem omvat recuperatie na stilstand. Als u het koppelingspedaal volledig intrapt nadat de motor is afgeslagen, wordt de motor automatisch opnieuw gestart.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Auto-Start-Stop

    Het systeem verlaagt het brandstofverbruik en de CO2-emissies door de motor uit te schakelen wanneer de auto stationair draait, bijvoorbeeld bij verkeerslichten.WAARSCHUWING Zet het contact altijd uit voordat u de auto verlaat. Als u dat niet doet, kan dat leiden tot ernstige of dodelijke verwondingen als de motor automatisch opnieuw start.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Start-Stop gebruiken (automatische transmissie)

    Motor uitschakelen Stop uw auto in de vooruit (D). Laat het gaspedaal los. Houd het rempedaal ingedrukt. N.B.:  De motor wordt ook uitgeschakeld als de versnellingshendel in neutraal (N) en in de parkeerstand (P) staat - met of zonder uw voet op de rem.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Elektromagnetische compatibiliteit

    WAARSCHUWINGPlaats voorwerpen niet op of bij de kap van de airbag, aan de zijkant van de rugleuningen (van de voorstoelen) of in de delen van de voorstoelen die in contact kunnen komen met een geactiveerde airbag. Als deze instructies niet worden opgevolgd, neemt de kans op verwondingen tijdens een aanrijding toe. Bevestig geen antennekabels aan de originele bedrading, brandstofleidingen en remleidingen van de auto.