Instructieboekje, auto handleidingen

Bedieningstoetsen informatiedisplay rechts

Bedieningstoetsen informatiedisplay rechts

  • Druk op de pijltoetsen omhoog en omlaag om door de opties in het menu te scrollen en deze te selecteren.
  • Druk op de rechter pijltoets om een submenu op te vragen.
  • Druk op de linker pijltoets om een menu te verlaten.
  • Druk op de toets OK om te kiezen en uw keuze te bevestigen.
Hoofdmenu

Vanaf de hoofdmenubalk aan de rechterzijde van het informatiedisplay kunt u kiezen uit de volgende categorieën:

Brandstofverbruik

Gebruik de pijltoetsen omhoog of omlaag om een keuze te maken uit de volgende weergaveopties.

N.B.:  Het informatiedisplay onthoudt de status van menuniveau 2 wanneer u de individuele contactstatus van AAN naar UIT zet. 

Brandstofverbruik 
Menuniveau 2  Menuniveau 3  Menuniveau 4  Menuniveau 5 
Effic.bladeren Help
Brandstofhistorie  (Huidig brandstofverbruik + Historiek brandstofverbruik + Gem. brandstofverbruik)  Duur 5, 10 of 30 minuten 
Help
Coach Help

Effic.bladeren

Bladeren voor zuinig rijgedrag wijzen op efficiënt rijgedrag op korte termijn, gemeten gedurende de voorbije minuten. Hoe efficiënter u rijdt, hoe meer bladeren er verschijnen op het display. Bladeren verschijnen en verdwijnen af en toe om een wijziging in uw efficiënt rijgedrag aan te duiden.

Brandstofhistorie

Van links naar rechts omvat deze weergave een meter voor brandstofverbruik op dit moment, gegevens over historisch brandstofverbruik en gemiddeld brandstofverbruik. De historische gegevens zijn een gemiddelde over een periode van 1, 2 of 6 minuten, waarbij het interval uiterst links het recentste is. Onderaan wordt de totale duur van de 5 intervallen weergegeven. U kunt de totale duur selecteren in het optiemenu. Intervallen die in het grijs worden weergegeven, komen van de vorige rit. De blauwe horizontale lijn stelt de waarde van het gemiddelde brandstofverbruik weer dat rechts wordt weergegeven.

N.B.:  Houd OK ingedrukt om de brandstofhistoriek en het gemiddeld brandstofverbruik te resetten.

Coach

Deze weergave toont een vergelijking van uw recente acceleratie-, rem- en rijgedrag en beveelt dan het meest efficiënte gebruik van energie in de huidige omstandigheden aan. De horizontale balken worden van links naar rechts gevuld met het beste gedrag en verschijnen in het blauw wanneer ze minstens voor de helft gevuld zijn. Wanneer de balken minder dan voor de helft gevuld zijn, is de kleur oranje om aan te geven dat voor een efficiënter energieverbruik ander rijgedrag nodig is.

N.B.:  Het gebruik van de remmen, het gaspedaal en accessoires, maar ook de omgeving, zoals heuvels en het weer, hebben een invloed op het brandstofverbruik.

N.B.:  Brandstofverbruik is niet altijd een goede maatstaf voor het beste rijgedrag. Wanneer u bijvoorbeeld een helling op rijdt en een overeenkomstige snelheid aanhoudt, is uw brandstofverbruik wellicht niet goed (u verliest bladeren) maar kan er in de Coach een blauwe balk worden weergegeven voor Acceleratie en Rijden.

Algemene weergaven

Zowel het gemiddeld brandstofverbruik als een meter voor brandstofverbruik op dit moment zijn beschikbaar in Specificatie, Aanzetten en MyView (indien geselecteerd) op het informatiedisplay links. Ze worden ook weergegeven in Brandstofhistoriek op het informatiedisplay rechts.

Gemiddeld brandstofverbruik

Gemiddeld brandstofverbruik wordt voortdurend berekend vanaf het moment dat dit werd gereset. U kunt uw gemiddelde brandstofverbruik resetten door de toets OK op het stuurwiel ingedrukt te houden.

N.B.:  Het gemiddelde brandstofverbruik kan niet worden gereset in MyView.

Brandstofverbruik op dit moment

Als uw brandstofverbruik op dit moment hoger is dan de weergegeven maximumwaarde, wordt er een + teken weergegeven naast het maximum op de schaal. Wanneer uw auto alleen op accuvermogen werkt, wordt EV weergegeven en wordt de meter in het blauw weergegeven.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Instellingen

      In deze modus kunt u de verschillende keuzemogelijkheden voor bestuurdersinstellingen configureren.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Infoberichten

    N.B.:  Afhankelijk van de opties in uw auto en het type instrumentenpaneel is het mogelijk dat niet alle berichten worden weergegeven of beschikbaar zijn. N.B.:  Op het informatiedisplay kunnen sommige berichten worden afgekort of verkort.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Grootlicht

    Druk de combischakelaar van u af om het grootlicht in te schakelen. De arm zal terugkeren in zijn oorspronkelijke positie Het controlelampje voor het grootlicht gaat branden wanneer het grootlicht wordt ingeschakeld Om te voorkomen dat de accu ontladen raakt, dient u de verlichting niet gedurende langere tijd te laten branden terwijl de motor niet draait.