Instructieboekje, auto handleidingen

De elektrische parkeerrem inschakelen

WAARSCHUWING

Het waarschuwingslampje van het remsysteem knippert wanneer de elektrische parkeerrem wordt ingeschakeld. Als het waarschuwingslampje van het remsysteem blijft knipperen, kan er een probleem zijn met de elektrische parkeerrem. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

Schakel de elektrische parkeerrem niet in wanneer de auto in beweging is, behalve in noodgevallen (bijv. het rempedaal is kapot of geblokkeerd). In bochten, op slechte wegen of onder slechte weersomstandigheden kan een noodstop ervoor zorgen dat de auto gaat slippen of van de weg raakt.

N.B.:  De waarschuwingslamp van het remsysteem gaat tien seconden branden als u het contact uitzet nadat u de elektrische parkeerrem hebt ingeschakeld of u de elektrische parkeerrem inschakelt nadat u het contact hebt uitgezet.

N.B.:  De elektrische parkeerrem wordt niet automatisch ingeschakeld. U moet de elektrische parkeerrem inschakelen met de schakelaar voor de elektrische parkeerrem.

De elektrische parkeerrem inschakelen

Trek de schakelaar omhoog om de elektrische parkeerrem in te schakelen.

Het waarschuwingslampje van het remsysteem knippert ongeveer twee seconden en gaat dan branden om aan te geven dat u de elektrische parkeerrem hebt ingeschakeld.

Als u de elektrische parkeerrem inschakelt terwijl de auto in beweging is, gaat de waarschuwingslamp van het remsysteem branden en klinkt er een waarschuwingssignaal.

Als uw rijsnelheid hoger is dan 6 km/h, wordt de remkracht toegepast zo lang u aan de schakelaar trekt. Als u de schakelaar loslaat of indrukt of op het gaspedaal drukt, wordt de remkracht stopgezet.

De elektrische parkeerrem vrijzetten

De elektrische parkeerrem vrijzetten

Zet de elektrische parkeerrem handmatig vrij, door op de schakelaar te drukken, of automatisch.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Elektrische handrem

    De elektrische parkeerrem vervangt de conventionele handrem. De bedieningsschakelaar bevindt zich in de middenconsole. WAARSCHUWINGTrek de parkeerrem altijd volledig aan en laat uw auto achter met de transmissie in de parkeerstand (P). Schakel in eerste versnelling of achteruitversnelling als uw auto is uitgerust met een handgeschakelde transmissie. Als uw auto een automatische transmissie heeft, zet u deze in de parkeerstand (P).

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Handmatig uitschakelen

    WAARSCHUWING Als de waarschuwingslamp van het remsysteem blijft branden of meer dan vier seconden knippert nadat u de parkeerrem hebt vrijgezet, kan er een probleem zijn met uw remsysteem. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Sensor detecteert afstand tot voorligger (radar vóór)

    De sensor is bedoeld om een bepaalde afstand tot de voorligger aan te houden Maar als de lens verontreinigd is, bijvoorbeeld met sneeuw of regen, kan de gevoeligheid van de sensor afnemen AEB kan zelfs tijdelijk worden uitgeschakeld Zorg ervoor dat de sensorlens altijd schoon is.