Instructieboekje, auto handleidingen

Elektrische handrem

De elektrische parkeerrem vervangt de conventionele handrem. De bedieningsschakelaar bevindt zich in de middenconsole.

WAARSCHUWING

Trek de parkeerrem altijd volledig aan en laat uw auto achter met de transmissie in de parkeerstand (P).

Schakel in eerste versnelling of achteruitversnelling als uw auto is uitgerust met een handgeschakelde transmissie. Als uw auto een automatische transmissie heeft, zet u deze in de parkeerstand (P).

N.B.:  Wanneer u de elektrische parkeerrem in bepaalde omstandigheden inschakelt, bijvoorbeeld op een steile helling, kan de elektrische parkeerrem de remmen binnen drie tot tien minuten weer inschakelen.

N.B.:  U kunt allerhande geluiden horen wanneer u de elektrische parkeerrem inschakelt. Dit is normaal en geen reden tot ongerustheid.

Parkeren op een helling (auto's met handgeschakelde transmisssie)

Als u de auto parkeert op een helling omhoog, moet u de transmissie eerst in de eerste versnelling (1) zetten en het stuurwiel wegdraaien van de stoeprand. Als u de auto parkeert op een helling omlaag, moet u de transmissie in achteruit (R) zetten en het stuurwiel naar de stoeprand toe draaien.

LESEN SIE MEHR:

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Tips voor rijden met ABS

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > De elektrische parkeerrem inschakelen

WAARSCHUWING Het waarschuwingslampje van het remsysteem knippert wanneer de elektrische parkeerrem wordt ingeschakeld. Als het waarschuwingslampje van het remsysteem blijft knipperen, kan er een probleem zijn met de elektrische parkeerrem. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Gebruik van sneeuwkettingen

WAARSCHUWINGOverschrijd 50 km/h niet. Rijd niet met sneeuwkettingen op een sneeuwvrij wegdek.Breng uitsluitend sneeuwkettingen op de gespecificeerde banden aan. Wanneer uw auto is uitgerust met wieldeksels, verwijder deze dan voordat u sneeuwkettingen monteert.