Instructieboekje, auto handleidingen

Tips voor rijden met ABS

Het anti-blokkeerremsysteem voorkomt geen risico's die ontstaan wanneer:

  • U te weinig afstand ten opzichte van voor u rijdend verkeer houdt.
  • Uw auto last heeft van aquaplanning.
  • U bochten te snel neemt.
  • Het wegdek slecht is.
N.B.:  Als het systeem wordt ingeschakeld, kan het rempedaal pulseren en een langere weg afleggen. Blijf het rempedaal indrukken. Er is tevens wellicht een geluid hoorbaar vanaf het systeem. Dat is normaal.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Algemene informatie

    N.B.:  Zo nu en dan kunnen remgeluiden hoorbaar zijn; dit is normaal.Als een metaal op metaal geluid, een voortdurend schurend geluid of een voortdurend piepgeluid hoorbaar is, dan kunnen de remvoeringen zijn versleten.Indien voortdurend trillingen of schokken in het stuur voelbaar zijn tijdens het remmen, dient u de auto door een erkende dealer te laten controleren.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Elektrische handrem

    De elektrische parkeerrem vervangt de conventionele handrem. De bedieningsschakelaar bevindt zich in de middenconsole. WAARSCHUWINGTrek de parkeerrem altijd volledig aan en laat uw auto achter met de transmissie in de parkeerstand (P). Schakel in eerste versnelling of achteruitversnelling als uw auto is uitgerust met een handgeschakelde transmissie. Als uw auto een automatische transmissie heeft, zet u deze in de parkeerstand (P).

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Rijsnelheid verhogen