Instructieboekje, auto handleidingen

EcoSelect

EcoSelect is een rijmodus voor niet-elektrische auto's, ontworpen om het zuinigste brandstofverbruik te bieden met impact op de rijprestaties en het comfort.

Missing Image  Druk op de ECO-knop om EcoSelect in te schakelen.

Wanneer EcoSelect is ingeschakeld, wordt een afbeelding weergegeven op het informatiedisplay.

Uw auto onthoudt de laatstgekozen modus wanneer u de auto start.

Met EcoSelect werkt uw auto op een efficiëntere manier. U zal het volgende merken:

  • Minder agressief koelen.
  • Zachtere acceleratie.
  • Sneller vertragen bij uitrollen.
  • Wijzigingen in motorgedrag.
  • ECO-snelheidsregeling geactiveerd.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Zo zuinig mogelijk rijden

    N.B.:  Een draaiende benzinemotor wijst niet altijd op onzuinigheid. Soms is het zelfs efficiënter dan in de elektrische modus te rijden.Het brandstofverbruik zal gedurende de inrijperiode van uw hybride nog dalen. Uw rijstijl en de gebruikte accessoires kunnen het brandstofverbruik sterk beïnvloeden, net als bij elke auto. Gebruik deze tips voor het beste resultaat: Houd de banden goed op spanning en gebruik alleen de voorgeschreven bandenmaten. Door een agressieve rijstijl is meer energie nodig om uw auto voort te bewegen. U haalt doorgaans een lager brandstofverbruik door rustig op te trekken en geleidelijk te vertragen. Geleidelijk vertragen is vooral belangrijk omdat het regeneratieve remsysteem dan de maximale energie kan terugwinnen. Meer tips: Vervoer geen onnodige bagage. Bedenk dat accessoires buiten op de auto de luchtweerstand kunnen verhogen. Houd u aan de aangegeven maximumsnelheid. Laat alle onderhoudsbeurten uitvoeren. U hoeft uw motor niet te laten warmdraaien. De auto is direct na het starten klaar voor vertrek.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Brandstof en tanken

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Gedeactiveerde passieve sleutels

    In de auto achtergebleven sleutels worden gedeactiveerd wanneer de auto wordt vergrendeld. Een gedeactiveerde sleutel kan niet meer worden gebruikt voor het inschakelen van het contact of het starten van de motor.U dient alle passieve sleutels weer te activeren om ze te kunnen gebruiken. Ontgrendel de auto met behulp van een niet gedeactiveerde passieve sleutel of de afstandsbediening om al uw passieve sleutels te activeren.