Instructieboekje, auto handleidingen

Extra verwarming

WAARSCHUWING

U wordt geadviseerd om het verwarmingssysteem na een botsing te laten controleren door een gekwalificeerd monteur. Als u deze instructie negeert, kan dat letsel of de dood tot gevolg hebben.

Gebruik de standkachel niet in tankstations of in de buurt van bronnen van brandbare dampen, in een stoffige omgeving of in gesloten ruimtes. Dit kan leiden tot ernstige of dodelijke verwondingen.

N.B.:  Afhankelijk van de opties op uw auto is het mogelijk dat er geen zender bij uw auto is geleverd.

 Het systeem verwarmt de motor en het interieur van de auto. Hiervoor wordt brandstof uit de brandstoftank van de auto gebruikt.

Als het correct wordt gebruikt, zal het systeem:
  • De ruiten vrij van ijs houden bij vorst en condens voorkomen.
  • Koud opstarten voorkomen zodat de motor sneller op bedrijfstemperatuur kan komen.
N.B.:  Zorg ervoor dat de uitlaatopening van de verwarming achter het rechtervoorwiel niet verstopt raakt door bijvoorbeeld sneeuw, ijs of modder, om problemen met de werking van de verwarming te voorkomen.

N.B.:  De tijd en de datum op de klok van uw auto moeten correct zijn ingesteld.

LESEN SIE MEHR:

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Verwarmde ruiten en spiegels

N.B.:  Zorg dat de motor draait vooraleer de verwarmde ruiten te bedienen. Verwarmde achterruit    Druk op de knop om een dunne laag ijs of condens van de verwarmde achterruit te verwijderen.De verwarmde achterruit wordt na een korte tijd uitgeschakeld. Druk nogmaals op de knop om het systeem uit te schakelen. N.B.:  Gebruik geen scheermesjes of andere scherpe voorwerpen om de binnenkant van de verwarmde achterruit stickervrij of schoon te maken.De voertuiggarantie dekt geen schade aan de verwarmingsdraden van de verwarmde achterruit.

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Standkachel programmeren

Werkprincipes Elke modus werkt onafhankelijk van de andere modi en heeft zijn eigen duur. De verwarming kan in elk van deze modi aangaan of blijven branden en de modi kunnen elkaar overlappen. Gebruik de bedieningstoetsen voor het informatiedisplay op het stuurwiel.

 KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Brandstoffilter (diesel)

Water uit brandstoffilter aftappen De waterafscheider vangt het water uit de brandstof op Het Waarschuwingslampje gaat branden wanneer het contact in stand ON staat en water zich in de waterafscheider verzameld heeft. We adviseren u uw auto naar een professionele werkplaats te brengen als dit Waarschuwingslampje gaat branden om het water te laten aftappen en het systeem te laten controleren Kia raadt aan om een officiële Kia dealer/servicepartner te bezoeken.