Instructieboekje, auto handleidingen

Hoogte geopende achterklep instellen

  1. Breng de achterklep omhoog.
  1. Stop de beweging van de achterklep door op de bedieningsknop op de achterklep te drukken wanneer de gewenste hoogte is bereikt.
N.B.:  Wanneer de achterklep niet meer beweegt, kunt u deze ook met de hand naar de gewenste hoogte bewegen.
  1. Houd de bedieningsknop van de achterklep ingedrukt totdat een geluidssignaal weerklinkt, wat erop wijst dat het programmeren is voltooid.
N.B.:  U kunt alleen de bedieningsknop van de achterklep gebruiken om de hoogte te programmeren.

N.B.:  U kunt de hoogte niet programmeren als de positie van de achterklep te laag is.

 De nieuwe hoogte van de geopende achterklep wordt weer opgeroepen wanneer de elektrische achterklep wordt geopend. Herhaal de bovenstaande procedure om de geprogrammeerde hoogte te wijzigen. Wanneer u de elektrische achterklep opent, kunt u deze met de hand naar een andere hoogte bewegen.

N.B.:  Het systeem onthoudt de nieuwe geprogrammeerde hoogte, zelfs als u de accu loskoppelt.

Wanneer u de elektrische achterklep gebruikt nadat u een lagere hoogte dan volledig geopend hebt geprogrammeerd, kunt u de achterklep helemaal openen door deze met de hand omhoog te duwen tot de maximaal geopende positie.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Achterklep sluiten

    WAARSCHUWINGBlijf uit de buurt van de achterklep wanneer u de schakelaar achteraan gebruikt.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Detectie van obstakels

    Bij het sluiten Het systeem stopt wanneer het een obstakel detecteert.Er klinken drie geluidssignalen en het systeem gaat terug naar de geopende positie. Wanneer u het obstakel hebt verwijderd, kunt u de achterklep verder bedienen. N.B.:  Als u instapt terwijl de achterklep wordt gesloten, kan uw auto wat schommelen en kan de detectie van obstakels worden geactiveerd. Om dit te voorkomen moet u de elektrische achterklep helemaal laten sluiten voordat u instapt. Voor u vertrekt, controleert u of er op het instrumentenpaneel een bericht staat dat de achterklep of een portier is geopend of de desbetreffende controlelamp brandt. Als u dat niet doet, kan de achterklep per ongeluk geopend blijven tijdens het rijden.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Automatische regeneratie van roetfilter

    WAARSCHUWINGLaat de motor niet stationair draaien of parkeer de auto niet op droge bladeren, droog gras of ander brandbaar materiaal. Het regeneratieproces werkt met bijzonder hoge uitlaatgastemperaturen en na het afzetten van de motor en tijdens en na regeneratie blijft de uitlaat een aanzienlijke hoeveelheid hitte uitstralen. Dit kan brandgevaar opleveren. De normale bedrijfstemperatuur van het uitlaatsysteem is bijzonder hoog. Voer nooit werkzaamheden uit in de buurt van het uitlaatsysteem en probeer geen delen van het uitlaatsysteem te repareren voordat het uitlaatsysteem is afgekoeld. Wees bijzonder voorzichtig wanneer u werkzaamheden uitvoert in de buurt van de dieseloxidatiekatalysator of het roetfilter. Zelfs wanneer de motor nog maar kort in bedrijf is geweest, worden de dieseloxidatiekatalysator en het roetfilter al extreem heet. Ze blijven heet nadat u de motor uitschakelt.