Instructieboekje, auto handleidingen

Detectie van obstakels

Bij het sluiten

 Het systeem stopt wanneer het een obstakel detecteert.Er klinken drie geluidssignalen en het systeem gaat terug naar de geopende positie. Wanneer u het obstakel hebt verwijderd, kunt u de achterklep verder bedienen.

N.B.:  Als u instapt terwijl de achterklep wordt gesloten, kan uw auto wat schommelen en kan de detectie van obstakels worden geactiveerd. Om dit te voorkomen moet u de elektrische achterklep helemaal laten sluiten voordat u instapt. Voor u vertrekt, controleert u of er op het instrumentenpaneel een bericht staat dat de achterklep of een portier is geopend of de desbetreffende controlelamp brandt. Als u dat niet doet, kan de achterklep per ongeluk geopend blijven tijdens het rijden.

Bij het openen

 Het systeem stopt wanneer het een obstakel detecteert en er klinken twee korte signalen. Verwijder het obstakel om de achterklep te bedienen.

Handsfree achterklep gebruiken

Zorg ervoor dat u een passieve sleutel hebt binnen 1 m van de achterklep.
  1. Ga achter uw auto staan, met uw gezicht naar de achterklep toe.
  1. Beweeg uw voet, in een enkele schoppende beweging, zonder onderbreking, onder en weg van het detectiegebied van de achterbumper.
  1. De achterklep wordt elektrisch geopend of gesloten.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Hoogte geopende achterklep instellen

    Breng de achterklep omhoog. Stop de beweging van de achterklep door op de bedieningsknop op de achterklep te drukken wanneer de gewenste hoogte is bereikt. N.B.:  Wanneer de achterklep niet meer beweegt, kunt u deze ook met de hand naar de gewenste hoogte bewegen. Houd de bedieningsknop van de achterklep ingedrukt totdat een geluidssignaal weerklinkt, wat erop wijst dat het programmeren is voltooid. N.B.:  U kunt alleen de bedieningsknop van de achterklep gebruiken om de hoogte te programmeren.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Auto's zonder trekhaak

    Het detectiegebied bevindt zich in het midden van de achterbumper.

     Citroen DS5 - Instructieboekje (2011-2018) > Richtingaanwijzers

    Als een controlelampje (rechts of links) van de richtingaanwijzers sneller knippert, is een van de lampen aan de desbetreffende zijde defect.