Instructieboekje, auto handleidingen

Knie-airbag bestuurder

WAARSCHUWING

Probeer niet het paneel van de airbag te openen.

De airbag treedt in werking bij zware frontale aanrijdingen en bijna frontale aanrijdingen binnen een hoek van maximaal 30º van links of van rechts. De airbag wordt in enkele milliseconden opgeblazen en stroomt weer leeg zodra hij in contact komt met het lichaam van de inzittende, waardoor hij een kussen vormt tussen de knieën van de bestuurder en de stuurkolom. Tijdens het over de kop slaan van de auto, aanrijdingen van achteren en opzij wordt de knieairbag niet geactiveerd.

N.B.:  De airbag heeft een lagere activeringsdrempel dan de frontairbags. Tijdens een lichte aanrijding is het mogelijk dat alleen de knieairbag wordt geactiveerd.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Zij-airbags

    WAARSCHUWINGPlaats geen voorwerpen en bevestig geen apparatuur op of bij de hemelbekleding bij de zijrail. Zo voorkomt u dat ze in contact kunnen komen met de gordijnairbag als die wordt geactiveerd. Als deze instructies niet worden opgevolgd, neemt de kans op verwondingen tijdens een aanrijding toe. Leun niet met uw hoofd tegen het portier. De zij-airbag kan u verwonden wanneer deze vanaf de zijkant van de rugleuning wordt geactiveerd.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Zijgordijnairbags

    WAARSCHUWINGPlaats geen voorwerpen en bevestig geen apparatuur op of bij de hemelbekleding bij de zijrail. Zo voorkomt u dat ze in contact kunnen komen met de gordijnairbag als die wordt geactiveerd. Als deze instructies niet worden opgevolgd, neemt de kans op verwondingen tijdens een aanrijding toe.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Algemene vereisten

    Omgevingstemperatuur: de verwarming gaat in de automatische modus alleen aan bij een omgevingstemperatuur lager dan 5ºC. Voor andere verwarmingsmodi kan de verwarming alleen worden aangezet bij een omgevingstemperatuur lager dan 10ºC voor benzineauto's en lager dan 15ºC voor dieselauto's. N.B.:  Als u een benzineauto hebt en u de verwarming een groot aantal dagen niet hebt gebruikt, zijn er mogelijk meerdere pogingen nodig om de verwarming aan te zetten. Dit heeft te maken met de verdamping van de brandstof.