Instructieboekje, auto handleidingen

Naderingswaarschuwing (afstandsregelmodus)

Wanneer uw auto een voorligger te dicht nadert en automatisch decelereren door middel van de cruise control niet mogelijk is, zal het scherm gaan knipperen en een zoemer klinken om de bestuurder te waarschuwen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als een andere bestuurder vóór u invoegt terwijl u een voorligger volgt. Trap het rempedaal in om voldoende afstand tot uw voorligger te houden.

Gebruik van de ondersteunende systemen

Mogelijk worden geen waarschuwingen gegeven In de volgende gevallen worden mogelijk geen waarschuwingen gegeven als de tussenafstand klein is.

  • Als de snelheid van de voorligger gelijk is aan of hoger is dan de snelheid van uw eigen auto
  • Als de voorligger extreem langzaam rijdt
  • Direct nadat de snelheid van de cruise control is ingesteld
  • Bij het intrappen van het gaspedaal

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Uitschakelen en hervatten van de snelheidsregeling

    Als u de hendel naar u toe trekt, wordt de snelheidsregeling uitgeschakeld. De snelheidsregeling wordt eveneens uitgeschakeld als het rempedaal wordt ingetrapt. Als u de hendel omhoog drukt, wordt de cruise control hervat en wordt de ingestelde snelheid hervat.

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Selecteren van de constante-snelheidsregelmodus

    Wanneer de constante-snelheidsregeling is geselecteerd, blijft de auto met een ingestelde snelheid rijden, zonder de tussenafstand te regelen. Selecteer deze modus alleen wanneer de afstandsregelmodus niet goed werkt als gevolg van een vuile radarsensor, enz.

     KIA Optima (JF) - Instructieboekje (2015-2020) > Elektronische stuurbekrachtiging

    De stuurbekrachtiging vermindert de benodigde stuurkracht door gebruik te maken van een elektromotor. Bij een niet draaiende motor of bij een defecte stuurbekrachtiging blijft de auto bestuurbaar, maar is de benodigde stuurkracht veel groter De elektromotor die voor de bekrachtiging zorgt, wordt geregeld door een module die de elektromotor aanstuurt op basis van signalen over het stuurkoppel en de rijsnelheid Het sturen wordt zwaarder wanneer de rijsnelheid toeneemt en lichter wanneer de snelheid afneemt. Hierdoor hebt u een betere controle over het stuurwiel Indien u merkt dat onder normale omstandigheden het sturen van de auto zwaarder gaat dan normaal, moet u het systeem door een professionele werkplaats laten controleren. Kia raadt aan om een officiële Kia dealer/servicepartner te bezoeken.