Instructieboekje, auto handleidingen

Portieren dubbel vergrendelen

WAARSCHUWING

Gebruik de dubbele vergrendeling niet wanneer personen of dieren zich in de auto bevinden. De portieren kunnen niet van binnenuit worden ontgrendeld of geopend als de dubbele vergrendeling is ingeschakeld.

 Dubbele vergrendeling is een voorziening tegen diefstal die voorkomt dat personen de portieren van binnenuit kunnen ontgrendelen. Dit werkt alleen als alle portieren helemaal dicht zijn.

Missing Image  Druk de knop tweemaal binnen drie seconden in. De richtingaanwijzers knipperen drie keer kort om te bevestigen dat alle portieren dubbel zijn vergrendeld en dat het alarm is ingeschakeld.

Automatisch opnieuw vergrendelen

De portieren worden automatisch opnieuw vergrendeld wanneer u niet binnen 45 seconden na het ontgrendelen een portier opent met de afstandsbediening. De portiervergrendeling en het alarm keren terug in de vorige stand. U kunt deze functie uitschakelen via het informatiedisplay.

Portieren van binnenuit vergrendelen en ontgrendelen

Gebruik de elektrische portiervergrendeling.

Portieren met het sleutelblad vergrendelen en ontgrendelen

Vergrendelen met het sleutelblad

Draai de bovenzijde van de sleutel in de richting van de voorzijde van de auto.

Dubbel vergrendelen met het sleutelblad

Draai de bovenzijde van de sleutel twee keer binnen drie seconden in de richting van de voorzijde van de auto.

Ontgrendelen met het sleutelblad

Draai de bovenzijde van de sleutel in de richting van de achterzijde van de auto.

N.B.:  Als het kinderslot is ingeschakeld en u aan de binnenhandgreep van het portier trekt, wordt alleen de noodvergrendeling uitgeschakeld en niet het kinderslot. De portieren kunnen alleen worden geopend met de buitenhandgreep van het portier.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Elektrische portiersloten

    De elektrische portiervergrendeling bevindt zich op de volgende plaatsen: Binnenpaneel bestuurdersportier. Binnenpaneel passagiersportier.   Ontgrendelen. Vergrendelen.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Portieren afzonderlijk vergrendelen en ontgrendelen met het sleutelblad

    Vergrendelen

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Auto vergrendelen

    N.B.:  Als u geen vergrendelsensor aanraakt, blijft uw auto ontgrendeld. N.B.:  Bij sommige voertuigen zijn op de vier portieren vergrendelsensoren aangebracht. N.B.:  Pak tijdens het vergrendelen van de auto nooit de portierhandgreep beet. N.B.:  Houd het oppervlak van de portierhandgreep schoon om ervoor te zorgen dat het systeem goed werkt. Zorg dat uw passieve sleutel zich binnen 1 m van uw voertuig bevindt en raak de vergrendelsensor op de buitenhandgreep van het portier ongeveer een seconde aan om uw voertuig te vergrendelen. Wees voorzichtig dat u tegelijk de ontgrendelsensor op de achterkant van de portierhandgreep niet aanraakt, anders kan uw voertuig ontgrendeld blijven. Na het vergrendelen kunt u onmiddellijk aan de portierhandgreep trekken om te verifiëren of het portier is vergrendeld en uw voertuig niet per ongeluk is ontgrendeld.