Instructieboekje, auto handleidingen

Systeemonderdelen

  1. Toets SOS
  2. Controlelampjes
  3. Microfoon

Gebruik van de overige voorzieningen in het interieur

Noodoproepdiensten

■ Automatische melding van aanrijding Als een airbag wordt geactiveerd, belt het systeem automatisch de meldkamer.* De medewerker van de meldkamer ontvangt de locatie van auto en probeert de inzittenden van de auto te spreken om de ernst van de situatie te beoordelen. Als de inzittenden niet in staat zijn om te communiceren, behandelt de medewerker de oproep als een noodgeval, neemt hij of zij contact op met de dichtstbijzijnde hulpdiensten en verzoekt hij of zij om assistentie ter plaatse.

*: In sommige gevallen kan er geen oproep worden geplaatst.

■ Noodoproeptoets (SOS) Druk in geval van nood op de toets SOS om contact op te nemen met de meldkamer. De medewerker van de meldkamer zal de locatie van uw auto bepalen, de noodsituatie beoordelen en de benodigde hulpdiensten sturen.

Als u per ongeluk op de toets SOS hebt gedrukt, zeg dan tegen de medewerker dat er geen sprake is van een noodgeval.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > ERA-GLONASS

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Controlelampjes

    Wanneer het contact AAN wordt gezet, gaat het rode controlelampje gedurende 10 seconden branden en gaat vervolgens het groene controlelampje gedurende 2 seconden branden om aan te geven dat het systeem is ingeschakeld.

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Afgaan van het alarm

    Als het alarm afgaat, treedt de sirene in werking en knipperen de richtingaanwijzers gedurende dertig seconden. Als het alarm voor de 11e keer afgaat, worden de alarmsystemen uitgeschakeld.   Als het verklikkerlampje van de knop snel knippert bij het ontgrendelen van de auto met de afstandsbediening of met het "Keyless entry and start"- systeem, is het alarm tijdens uw afwezigheid afgegaan. Het lampje stopt met knipperen als het contact wordt aangezet.