Instructieboekje, auto handleidingen

Trekhaak

WAARSCHUWING

Er klinkt een waarschuwingssignaal wanneer de trekhaak niet helemaal is opgeborgen of niet in de juiste positie staat voor trekken. Als het waarschuwingssignaal niet klinkt wanneer de trekhaak beweegt of wanneer het systeem wordt ingeschakeld, mag u de trekhaak niet gebruiken. Neem contact op met een erkende dealer.

Raak de trekhaak niet aan wanneer deze in beweging is.

Zorg dat er geen hindernissen in de weg van de bewegende trekhaak zitten.

N.B.:  Het is raadzaam dat u de trekhaak opgeborgen houdt wanneer u deze niet gebruikt. Bovendien moet u rekening houden met de lokale regelgeving en vereisten voor uw verzekering.

N.B.:  Verwijder eventuele koppelstukken van de stekkerdoos van de trekhaak. Als u dit niet doet, kan dit corrosie van de stekkerdoos veroorzaken. Reinig de stekkerdoos van de trekhaak regelmatig en zorg dat er geen vuil is dat voorkomt dat het deksel van de stekkerdoos goed kan sluiten.

Trekhaak  

  1. Trekhaak.
  2. Trekhaakaansluiting met 13 pennen.

De trekhaak zwenken

N.B.:  Bevestig geen stekker op de trekhaakaansluiting met 13 pennen.

N.B.:  Zorg dat de voertuigaccu helemaal is opgeladen.

N.B.:  De auto moet stilstaan om de trekhaak te bewegen.

N.B.:  Als de trekhaak wordt geblokkeerd tijdens het zwenken, probeert het systeem de trekhaak weer naar binnen te zwenken. Als de trekhaak stopt voordat deze helemaal naar buiten is gezwenkt voor slepen of is opgeborgen, moet u twee keer op de knop drukken om de trekhaak weer te zwenken.

De trekhaak naar buiten zwenken

N.B.:  Als de trekhaak niet werkt, maar u een dubbel signaal hoort (lage toon gevolgd door een hoge toon), moet u het contact 10 seconden aanzetten en daarna het rempedaal intrappen en de trekhaak opnieuw proberen te bedienen.
  1. Druk op de toets. Een dubbel signaal (lage toon gevolgd door een hoge toon) weerklinkt om u te melden dat het systeem werkt.
  1. Druk binnen vier seconden opnieuw op de toets om de trekhaak te zwenken. Er is een reeks signalen te horen en het lampje knippert terwijl de trekhaak zwenkt.
  1. Wanneer de trekhaak is gestopt, stopt het lampje met knipperen en klikt er een dubbel signaal (hoge toon gevolgd door een lage toon).
De trekhaak is klaar voor gebruik wanneer deze in de positie voor slepen is gezwenkt.

De trekhaak naar binnen zwenken

Voordat u de trekhaak naar binnen zwenkt:
  • Ontkoppel de aanhanger of demonteer lastdragers en de bijbehorende bevestigingen.
  • Demonteer bevestigingen voor spoorstabilisatiesysteem.
  • Verwijder de stekker voor de voeding van de aanhanger en de adapter uit de aansluiting van de aanhanger. Als u dat niet doet, kan de bumper beschadigd worden wanneer de trekhaak naar de opgeborgen positie zwenkt.
Om de trekhaak naar binnen te zwenken, drukt u twee keer binnen vier seconden op de knop voor zwenken.

De trekhaak zwenkt automatisch naar de opgeborgen positie.

Storingen trekhaak

Als het lampje op de knop voor zwenken snel knippert en er een reeks signalen (hoge toon) te horen is, moet u de procedure voor zwenken herhalen. Raadpleeg een erkende dealer als het probleem hiermee niet is opgelost.

Op het informatiedisplay kan een bericht verschijnen. 

Met aanhanger rijden

WAARSCHUWING

In het geval van pech onderweg moet de aanhanger eerst worden losgekoppeld voordat de auto wordt gesleept.

Wanneer niet aan een van de onderstaande voorwaarden kan worden voldaan, gebruik de trekhaak dan niet en laat deze door een goed opgeleide monteur controleren. Controleer voordat u gaat rijden of de trekhaak goed is vergrendeld.

Controleer of:

  • Er is een laatste lage toon te horen wanneer de procedure voor vergrendelen is afgerond.
  • De trekhaak is nu goed vergrendeld. Zorg dat de trekhaak niet beweegt wanneer er aan getrokken wordt.
Onderhoud

N.B.:  De trekhaak en de bediening zijn onderhoudsvrij. Breng geen vet of olie op deze componenten aan.

N.B.:  Probeer de trekhaak niet te repareren. Alleen de fabrikant mag reparaties uitvoeren of de trekhaak demonteren.

N.B.:  Wanneer de auto met een stoomreiniger wordt gereinigd, richt de lans dan niet rechtstreeks op het scharnierpunt van de trekhaak en de aansluiting. Nadat de auto is gereinigd, moet u de stekker loskoppelen of de aansluiting van de trekhaak openen om te controleren dat er geen water is binnengedrongen. Droog de aansluiting als er water aanwezig is.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Antislingerregeling aanhanger

    Als de aanhanger begint te slingeren, knippert de waarschuwingslamp stabiliteitsregeling en verschijnt een bericht op het informatiedisplay. Het systeem bedient de remmen naar de afzonderlijke wielen en vermindert het motorkoppel om het voertuig stabieler te houden.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > De auto op vier wielen slepen - Automatische transmissie

    WAARSCHUWINGU moet het contact aanzetten als uw auto wordt gesleept. Als u deze waarschuwing negeert, kan dit ernstig letsel of de dood tot gevolg hebben. Zorg dat de keuzehendel van de transmissie in de stand N staat. Als u deze waarschuwing negeert, kan transmissieschade ontstaan met een botsing of letsel als gevolg.

     Citroen DS5 - Instructieboekje (2011-2018) > Tijdelijk overschrijden van de ingestelde snelheid

    Indien noodzakelijk (inhaalmanoeuvre enz.) kan de ingestelde snelheid worden overschreden door het gaspedaal in te trappen. De snelheidsregelaar wordt tijdelijk uitgeschakeld en de weergegeven ingestelde snelheid knippert. Als het gaspedaal wordt losgelaten, wordt de ingestelde snelheid weer aangehouden.