Instructieboekje, auto handleidingen

Antislingerregeling aanhanger

Als de aanhanger begint te slingeren, knippert de waarschuwingslamp stabiliteitsregeling en verschijnt een bericht op het informatiedisplay. Het systeem bedient de remmen naar de afzonderlijke wielen en vermindert het motorkoppel om het voertuig stabieler te houden.

Breng de auto tot stilstand zodra dit veilig kan. Controleer het verticale gewicht op de trekkogel en de verdeling van de last op de aanhanger.

N.B.:  Deze functie voorkomt slingeren van de aanhanger niet, maar vermindert slingeren nadat het is begonnen.

N.B.:  Deze functie voorkomt niet slingeren van alle aanhangers.

N.B.:  In sommige gevallen (bij een te hoge voertuigsnelheid) kan het systeem meerdere malen worden ingeschakeld, waardoor de voertuigsnelheid geleidelijk afneemt.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Trekken van een aanhanger

    WAARSCHUWINGOverschrijd 100 km/h niet. Dit kan leiden tot verlies van controle over de auto, ernstige of dodelijke verwondingen. De bandenspanningen moeten worden vermeerderd met 3 psi (0,2 bar) boven de specificatie. Overschrijd de maximumdruk op de zijkant van de band niet. Dit kan ernstige verwondingen veroorzaken.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Trekhaak

    WAARSCHUWINGEr klinkt een waarschuwingssignaal wanneer de trekhaak niet helemaal is opgeborgen of niet in de juiste positie staat voor trekken. Als het waarschuwingssignaal niet klinkt wanneer de trekhaak beweegt of wanneer het systeem wordt ingeschakeld, mag u de trekhaak niet gebruiken. Neem contact op met een erkende dealer. Raak de trekhaak niet aan wanneer deze in beweging is.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Benzine-deeltjesfilter

    WAARSCHUWINGLaat de motor niet stationair draaien of parkeer de auto niet op droge bladeren, droog gras of ander brandbaar materiaal. Het regeneratieproces werkt met bijzonder hoge uitlaatgastemperaturen en na het afzetten van de motor en tijdens en na regeneratie blijft de uitlaat een aanzienlijke hoeveelheid hitte uitstralen. Dit kan brandgevaar opleveren. Om de kans op schade aan het roetfilter te verkleinen: Schakel de startmotor niet langer dan 10 seconden per keer in. Sleep of duw de auto niet aan. Gebruik hulpstartkabels. Zet het contact niet uit tijdens het rijden. Negeer geen waarschuwingslampen, controlelampen of informatieberichten. Regeneratie roetfilter benzinemotor