Instructieboekje, auto handleidingen

Veiligheidsgordels met airbags

Opblaasbare veiligheidsgordel achter

WAARSCHUWING

Probeer geen onderhoud, reparaties of wijzigingen uit te voeren aan de opblaasbare veiligheidsgordel achter.

Als de opblaasbare veiligheidsgordel achter is opgeblazen, werkt deze niet meer. De opblaasbare veiligheidsgordel achter moet door een erkende dealer worden vervangen. 

De opblaasbare veiligheidsgordels achter bevinden zich in het schoudergedeelte van de veiligheidsgordels van de stoelen in de buitenposities op de tweede zitrij.

N.B.:  De opblaasbare veiligheidsgordels achter zijn alleen compatibel met kinderzitjes van groep 2 en 3 met gordelgeleider, indien deze correct zijn geïnstalleerd. De reden hiervoor is dat de gordels worden gevuld met een gekoeld gas, bij een lagere druk en met lagere snelheid dan een traditionele airbag. Nadat de gordels zijn opgeblazen, blijft het schoudergedeelte van de veiligheidsgordel koud aanvoelen.

De opblaasbare veiligheidsgordel achter bestaat uit de volgende onderdelen:
  • Een airbag in het schoudergedeelte van de veiligheidsgordel.
  • Eenzelfde waarschuwingslampje, elektronische regeling en diagnose-eenheid als de veiligheidsgordels voor.
  • Aanrijdingssensoren in diverse delen van de auto.
 De opblaasbare veiligheidsgordels werken bij normaal gebruik op dezelfde manier als een standaard veiligheidsgordel.

Opblaasbare veiligheidsgordel achter

Bij een aanrijding met voldoende kracht wordt de gordel van binnenuit opgeblazen.

Opblaasbare veiligheidsgordel achter

De volledig opgeblazen gordel heeft een grotere diameter, waardoor de inzittende beter in de juiste zitpositie wordt gehouden en de krachten van de aanrijding over een groter gedeelte van het lichaam worden verspreid dan bij normale veiligheidsgordels. Hierdoor komt er minder druk op de borstkas en worden het hoofd en de nek van de passagier beter gesteund.

De opblaasbare veiligheidsgordels achter zijn ontworpen om te worden opgeblazen bij frontale of bijna-frontale botsingen en bij sommige botsingen van opzij. Als een opblaasbare veiligheidsgordels achter niet wordt opgeblazen bij een botsing, betekent dit niet dat er een fout is in het systeem. Het betekent eerder dat de botsing niet krachtig genoeg was om de gordel te activeren.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Zijgordijnairbags

    WAARSCHUWINGPlaats geen voorwerpen en bevestig geen apparatuur op of bij de hemelbekleding bij de zijrail. Zo voorkomt u dat ze in contact kunnen komen met de gordijnairbag als die wordt geactiveerd. Als deze instructies niet worden opgevolgd, neemt de kans op verwondingen tijdens een aanrijding toe.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > MyKey

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Bediening Remote Touch

    Kiezen: Beweeg de Remote Touch-knop in de gewenste richting. Bevestigen: Druk op de Remote Touch-knop of op een toets ENTER. ■ Schermweergave bij lage temperatuur Als de buitentemperatuur extreem laag is, reageert het scherm mogelijk trager, zelfs wanneer de Remote Touch wordt bediend. WAARSCHUWING