Instructieboekje, auto handleidingen

Voor het tanken

  • Sluit alle portieren en ruiten en zet het contact UIT.
  • Controleer de brandstofsoort.

■ Brandstofsoorten

■ Vulopening brandstoftank voor loodvrije benzine Om vergissingen bij tankstations te voorkomen, is uw auto uitgerust met een kleinere vulopening speciaal voor loodvrije benzine.

WAARSCHUWING

■ Bij het tanken Neem bij het tanken de volgende voorzorgsmaatregelen in acht. Het niet in acht nemen van de voorzorgsmaatregelen kan ernstig letsel tot gevolg hebben.

  • Raak na het verlaten van de auto en voor het openen van de tankdopklep een ongeverfd metalen oppervlak aan om eventuele statische elektriciteit af te voeren. Het is belangrijk om statische elektriciteit af te voeren voordat u gaat tanken, omdat vonken als gevolg van statische elektriciteit brandstofdampen tot ontbranding kunnen brengen.
  • Pak de tankdop bij de greep vast en draai hem langzaam los.

    Tijdens het losdraaien van de tankdop kan er een sissend geluid hoorbaar zijn. Wacht tot het geluid verdwenen is alvorens de tankdop te verwijderen. Bij hoge buitentemperaturen kan er brandstof uit de vulpijp spuiten en letsel veroorzaken.

  • Zorg ervoor dat er niemand die de eventueel aanwezige statische elektriciteit van zijn lichaam niet heeft afgevoerd, in de buurt van een niet afgesloten brandstoftank komt.
  • Adem de brandstofdampen niet in.

    Brandstof bevat stoffen die schadelijk zijn als ze ingeademd worden.

  • Rook niet tijdens het tanken.

    Als u dat wel doet, kan er brand ontstaan.

  • Keer niet naar de auto terug als u statisch geladen bent.

    Statische elektriciteit kan vonkvorming en daarmee brand veroorzaken.

Bij het tanken Neem de volgende voorzorgsmaatregelen in acht om te voorkomen dat de brandstoftank overstroomt:

  • Plaats het vulpistool nauwkeurig in de vulpijp.
  • Stop met het vullen van de tank wanneer het vulpistool automatisch uit klikt.
  • Vul de brandstoftank niet tot de rand.

 

OPMERKING

■ Tanken Mors geen brandstof tijdens het tanken.

Anders kan schade aan de auto ontstaan, zoals het slecht functioneren van het emissieregelsysteem, of beschadiging van de onderdelen van het brandstofsysteem of van de lak.

    LESEN SIE MEHR:

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Tanken

     Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Openen van de tankdop

    1. Druk het midden van de achterste rand van de tankdopklep in terwijl alle portieren zijn ontgrendeld. Blijf drukken totdat u een klik hoort en haal uw hand weg om de tankdopklep iets te openen. Open met de hand de klep vervolgens volledig.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Bluetooth-apparaten

    Dit menu biedt toegang tot uw Bluetooth-apparaten. Gebruik de pijltoetsen om door de menu-opties te scrollen. Via het menu kunt u apparaten toevoegen, verbinden en verwijderen en een mobiele telefoon als primaire telefoon instellen.Menu-opties Bluetooth-apparaten Druk op de toets PHONE. Navigeer tot de optie voor Bluetooth-apparaten verschijnt en druk vervolgens op de toets OK. Scrol om een van de volgende opties te selecteren: Menu-item  Actie en omschrijving  Toevg. Extra mobiele telefoons aan het systeem koppelen. Selecteer de optie Toevoegen om de koppelingsprocedure te starten. Wanneer een bericht voor het beginnen met koppelen in het display van de audio-unit wordt weergegeven, zoekt u naar SYNC op uw mobiele telefoon. Raadpleeg zo nodig de handleiding van het apparaat. Selecteer SYNC op uw mobiele telefoon. Wacht tot de pincode verschijnt op het telefoondisplay. Vergelijk de pincode op de telefoon met de pincode op het audiodisplay, en accepteer het verzoek op het display van de mobiele telefoon en het voertuig. Het display geeft aan wanneer de koppeling is voltooid. * Als de optie voor het instellen van de mobiele telefoon als primaire telefoon verschijnt, selecteer dan Ja of Nee. Afhankelijk van de functies van uw mobiele telefoon kan het systeem u extra vragen stellen (bijvoorbeeld of u uw telefoonboek wilt downloaden). Selecteer Ja of Nee om uw antwoord te bevestigen. Verwd. Nadat een mobiele telefoon uit de lijst verwijderd is, kan de mobiele telefoon alleen verbonden worden door het volledige koppelingsproces opnieuw uit te voeren. Selecteer de optie voor verwijderen en bevestig wanneer het systeem vraagt het geselecteerde apparaat te verwijderen.  Hoofd Het systeem probeert een verbinding te maken met de primaire mobiele telefoon wanneer de auto op contact wordt gezet. Wanneer een mobiele telefoon als primaire telefoon geselecteerd wordt, dan wordt deze als eerste in de lijst weergegeven en gemarkeerd met een asterisk.  Een eerder gekoppelde mobiele telefoon als primaire mobiele telefoon instellen. Selecteer de optie voor primaire telefoon om de primaire mobiele telefoon te bevestigen.  Verb. Een eerder gekoppelde mobiele telefoon verbinden. U kunt slechts met een mobiele telefoon per keer verbinding maken om gebruik te maken van de functionaliteit van de mobiele telefoon. Wanneer er met een andere telefoon verbinding wordt gemaakt, wordt de verbinding met de vorige mobiele telefoon voor de telefoondiensten verbroken. Met het systeem kunt u tegelijkertijd verschillende Bluetooth-apparaten gebruiken voor de functionaliteit van de mobiele telefoon en de functie Bluetooth audio afspelen.  Ontkp. De geselecteerde mobiele telefoon ontkoppelen. Selecteer deze optie en bevestig als hierom wordt gevraagd. Nadat een mobiele telefoon ontkoppeld is, kan hiermee weer verbinding worden gemaakt zonder de volledige koppelingsprocedure opnieuw te hoeven uitvoeren.