Instructieboekje, auto handleidingen

Waarschuwing dwarsverkeer

WAARSCHUWING

Gebruik het systeem voor herkenning van kruisend verkeer niet ter vervanging van de binnen- en buitenspiegels of over uw schouder kijken voordat u achterwaarts een parkeerplek verlaat. Het systeem voor herkenning van kruisend verkeer is geen vervanging voor voorzichtig rijden.

Het systeem werkt mogelijk niet goed bij erg slecht weer, bijvoorbeeld sneeuw, ijs, zware regenval en motregen. Wees altijd voorzichtig en oplettend tijdens het rijden. Als u niet goed oplet, kunt u een botsing krijgen.

Het systeem is ontworpen om u te waarschuwen voor voertuigen die u aan de zijkant naderen wanneer u in de achteruit (R) schakelt.

Het systeem voor kruisend verkeer gebruiken

Het systeem is ontworpen om voertuigen te detecteren die naderen met een snelheid van maximaal 60 km/h. Het bereik neemt af wanneer de sensoren gedeeltelijk, volledig of bijna volledig worden geblokkeerd. Langzaam achteruit rijden helpt om het bereik en de doeltreffendheid te verbeteren.

Het systeem wordt ingeschakeld wanneer u de motor start en u in de achteruitversnelling (R) schakelt. Het systeem wordt uitgeschakeld wanneer u uit achteruit (R) schakelt.

Het systeem voor kruisend verkeer gebruiken

De sensor aan de linkerzijde wordt slechts gedeeltelijk belemmerd en het bereik aan de rechterzijde is volledig.

Het systeem voor kruisend verkeer gebruiken

Het bereik neemt ook af wanneer u parkeert onder een smalle hoek. De sensor aan de linkerzijde is bijna volledig geblokkeerd en het bereik aan die kant wordt ernstig beperkt.

Systeemlampjes, berichten en waarschuwingssignalen

Systeemlampjes, berichten en waarschuwingssignalen

Wanneer het systeem een voertuig detecteert, gaat een lampje branden in de buitenspiegel aan de kant waar het naderende voertuig vandaan komt. Er klinkt een signaaltoon en er verschijnt een bericht in het informatiedisplay.

N.B.:  In uitzonderlijke omstandigheden kan het systeem u waarschuwen als er zich niets in de detectiezone bevindt, bijvoorbeeld wanneer een voertuig in de verte voorbij rijdt.

Geblokkeerde sensoren

Geblokkeerde sensoren

De sensoren bevinden zich achter de achterbumper aan beide zijden van uw auto.

N.B.:  Houd de sensoren vrij van sneeuw, ijs en ernstige vuilaanslag.

N.B.:  Bedek de sensoren niet met bumperstickers, afdichtmiddel voor reparatie of andere voorwerpen.

N.B.:  Geblokkeerde sensoren kunnen de systeemprestaties beïnvloeden.

Als de sensoren zijn geblokkeerd, kan er een bericht op het informatiescherm verschijnen wanneer u in de achteruit (R) schakelt.

Systeembeperkingen

Het systeem werkt wellicht niet correct in de volgende situaties:
  • De sensoren zijn geblokkeerd.
  • Naastgelegen geparkeerde voertuigen of objecten blokkeren de sensoren.
  • Voertuigen naderen tegen snelheden groter dan 60 km/h.
  • De rijsnelheid is hoger dan 12 km/h.
  • U rijdt achterwaarts uit een parkeerplek.
Systeemfouten

Er wordt een bericht weergegeven als het systeem een storing detecteert.

Het systeem uit- en inschakelen

Het systeem kan tijdelijk worden uitgeschakeld met behulp van het informatiedisplay. Wanneer u het systeem uitschakelt, wordt een bericht weergegeven.

N.B.:  Het systeem wordt ingeschakeld telkens wanneer u het contact aanzet en in de achteruit (R) schakelt. Als u het systeem tijdelijk uitschakelt, wordt het weer ingeschakeld de volgende keer dat u het contact aanzet.

N.B.:  Het systeem werkt mogelijk niet correct wanneer u een aanhanger sleept. Voor voertuigen met een door ons goedgekeurde aanhangermodule en trekhaak, wordt het systeem uitgeschakeld wanneer u een aanhanger aansluit. Voor voertuigen met een aftermarket aanhangermodule of trekhaak, is het raadzaam dat u het systeem uitschakelt wanneer u een aanhanger aansluit.

Neem contact op met een erkende dealer om het systeem permanent uit te schakelen.

    LESEN SIE MEHR:

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Informatiesysteem dode hoek

    WAARSCHUWINGGebruik het systeem voor dodehoekdetectie niet ter vervanging van de binnen- en buitenspiegels of over uw schouder kijken voordat u van rijstrook verandert. Het systeem voor dodehoekdetectie is geen vervanging voor voorzichtig rijden. Het systeem werkt mogelijk niet goed bij erg slecht weer, bijvoorbeeld sneeuw, ijs, zware regenval en motregen. Wees altijd voorzichtig en oplettend tijdens het rijden. Als u niet goed oplet, kunt u een botsing krijgen.

     Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Verkeersbordherkenning

     Peugeot 508 Eerste generatie - Instructieboekje (2011-2018) > Veiligheidsgordels vóór

    De veiligheidsgordels vóór zijn voorzien van een pyrotechnische gordelspanner en een spankrachtbegrenzer. Deze systemen zorgen voor extra bescherming van de bestuurder en passagier bij frontale en zijdelingse aanrijdingen. Bij een krachtige aanrijding zorgen de pyrotechnische gordelspanners ervoor dat de veiligheidsgordels stevig tegen de lichamen van de inzittenden worden getrokken.