Instructieboekje, auto handleidingen

Achterklep openen en sluiten

WAARSCHUWING

Zorg dat er zich niemand in de buurt van de elektrische achterklep bevindt voordat u de elektrische achterklep gebruikt.

N.B.:  Zorg dat het gebied achter uw auto geen obstakels bevat en dat er voldoende ruimte is om de achterklep te gebruiken. Voorwerpen die zich te dicht bij uw auto bevinden, zoals een garagedeur of een ander voertuig, kunnen in contact komen met de bewegende achterklep. Dit kan de achterklep en onderdelen hiervan beschadigen.

N.B.:  Zorg in een garage of andere afgesloten ruimte dat u de achterklep voorzichtig opent of sluit om schade aan de achterklep te voorkomen.

N.B.:  Laat de achterklep tijdens het rijden niet open. Dit kan de achterklep en onderdelen hiervan beschadigen.

Vanaf het dashboard

Missing Image  Druk op de knop op het instrumentenpaneel terwijl de transmissie in de parkeerstand (P) staat.

Met de afstandsbediening

Missing Image  Druk tweemaal binnen enkele seconden op de knop.

Met de bedieningsknop aan de buitenkant

LESEN SIE MEHR:

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Elektrisch bedienbare achterklep

WAARSCHUWINGHet is heel gevaarlijk om in de bagageruimte of laadbak van een auto mee te rijden. Bij een aanrijding is het risico op ernstige verwondingen of overlijden groter voor personen die in de bagageruimte of de laadbak meerijden. Laat niemand op een plek in uw auto zonder stoelen en veiligheidsgordels meerijden. Zorg ervoor dat iedereen in uw auto op een stoel zit en op een correcte manier een veiligheidsgordel draagt. Wanneer deze waarschuwing niet wordt opgevolgd, kan dit ernstige of dodelijke verwondingen tot gevolg hebben. Zorg dat u de achterklep volledig sluit om te voorkomen dat uitlaatgassen de auto binnendringen. Als u de achterklep niet volledig kunt sluiten, open dan de luchtroosters of de ruiten, zodat verse lucht in uw voertuig kan stromen. Als u deze instructie negeert, kan dat letsel of de dood tot gevolg hebben.

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Achterklep openen

 Lexus IS 300h (XE30) - Instructieboekje (2016-2020) > Van binnenuit ontgrendelen en vergrendelen van de portieren

Schakelaars centrale vergrendeling Vergrendelen van alle portieren Ontgrendelen van alle portieren