Instructieboekje, auto handleidingen

Achteruitkijkcamera

WAARSCHUWING

Het achteruitrijcamerasysteem is een aanvullend hulpmiddel bij het achteruitrijden, dat de bestuurder steeds samen met de binnen- en buitenspiegels moet gebruiken voor een maximaal zicht.

Voorwerpen die zich dicht in de buurt van een van de hoeken van de bumper of onder de bumper bevinden, worden mogelijk niet op het scherm getoond wegens het beperkte bereik van het camerasysteem.

Rijd langzaam achteruit met uw auto. Als u deze instructie niet opvolgt, kan dit leiden tot verlies van controle over de auto en al dan niet dodelijke verwondingen.

Wees voorzichtig wanneer de laaddeur achter geopend is. Als de laaddeur achter gedeeltelijk is geopend, is de camera uit positie en is het videobeeld mogelijk onjuist. Alle richtlijnen verdwijnen als de laaddeur achter geopend is. Als u deze instructie negeert, kan dat verwondingen tot gevolg hebben.

Wees voorzichtig als u de camerafuncties aan- of uitzet terwijl de transmissie niet in de parkeerstand (P) staat. Zorg ervoor dat uw auto niet beweegt.

Het achteruitrijcamerasysteem biedt een videobeeld van het gebied achter uw auto.

Tijdens gebruik worden lijnen op het scherm weergegeven die het pad van uw auto en de afstand tot voorwerpen achter uw auto weergeven.

Achteruitkijkcamera

De camera bevindt zich op het achterportier van de bagageruimte.

Het achteruitrijcamerasysteem gebruiken

Het achteruitrijcamerasysteem toont wat zich achter uw auto bevindt wanneer u de transmissie in de achteruit (R) zet.

Het systeem gebruikt drie soorten richtlijnen die u helpen zien wat zich achter uw auto bevindt:
  • Actieve richtlijnen: tonen het beoogde pad van uw auto terwijl u achteruitrijdt.
  • Vaste richtlijnen: tonen het daadwerkelijke pad dat uw auto aflegt terwijl u recht achteruitrijdt. Dit kan handig zijn wanneer u achteruit inparkeert of als u uw auto op een lijn wilt brengen met een ander voorwerp achter u.
  • Middellijn: helpt om het midden van uw auto met een voorwerp uit te lijnen (zoals bijvoorbeeld een aanhanger).
N.B.:  Als de transmissie in de achteruit (R) staat en de laaddeur achter is geopend, worden er geen achteruitrijcamerafuncties weergegeven.

N.B.:  Tijdens het slepen ziet de camera alleen wat u aan het slepen bent.Dit biedt mogelijk onvoldoende dekking vergeleken met de dekking bij normaal gebruik, aangezien sommige voorwerpen mogelijk niet te zien zijn.In sommige auto's kunnen de richtlijnen verdwijnen wanneer u de aanhangerstekker aansluit.

De camera werkt wellicht niet correct onder de volgende omstandigheden:
  • 's Nachts of in donkere gebieden als een of beide achteruitrijlampen niet werken.
  • Het zicht van de camera wordt geblokkeerd door modder, water of vuil.Maak de lens schoon met een zachte, pluisvrije doek en een zacht schoonmaakmiddel.
  • De achterkant van uw auto is geraakt of beschadigd, waardoor de camera niet meer goed is uitgelijnd.
Instellingen camerasysteem

U kunt de instellingen van het achteruitrijcamerasysteem openen via het displayscherm.

LESEN SIE MEHR:

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Actieve parkeerhulp uitschakelen

U kunt het systeem als volgt handmatig uitschakelen: Op de knop voor actieve parkeerhulp drukken tijdens een actief manoeuvre. Grijp het stuurwiel tijdens een manoeuvre. Gedurende 30 seconden sneller dan 35 km/h rijden tijdens het zoeken naar een parkeerplek. Sneller dan 50 km/h rijden. Sneller dan 9 km/h rijden tijdens een actief manoeuvre. De aandrijfregeling uitschakelen. Bepaalde voertuigomstandigheden kunnen het systeem ook uitschakelen, zoals: Het systeem voor de aandrijfregeling wordt geactiveerd of is defect. Het antiblokkeersysteem wordt geactiveerd of is defect. Bij een storing in het systeem wordt een bericht weergegeven en weerklinkt een signaal. Laat uw auto zo snel mogelijk controleren.

 Ford Mondeo Vijfde generatie (Mk5) - Instructieboekje (2013-2022) > Camerarichtlijnen

N.B.:  Actieve richtlijnen zijn alleen beschikbaar als de transmissie in de achteruit (R) staat.   Actieve richtlijnen Middellijn Vaste richtlijn: groene zone Vaste richtlijn: gele zone Vaste richtlijn: rode zone Achterbumper 

 Citroen DS5 - Instructieboekje (2011-2018) > Storing

Met de toets op het dashboard Bij een storing in het systeem knippert het verklikkerlampje van de toets "ECO OFF" en gaat het vervolgens permanent branden. Met het touchscreen